Akcija policije ” Stop za neregistrovana vozila”

 Akcija policije ” Stop za neregistrovana vozila”

foto FOS Media

Uprava policije danas počinje kampanju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom Stop za neregistrovana vozila, kojom će upozoriti na tu zakonsku obavezu i na posljedice upravljanja neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom.

Navodi se da je, i pored pojačanih kontorola učesnika u saobraćaju i aktivnosti saobraćajne policije, uočeno povećanje broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju.

„Njihovi vlasnici nijesu registrovali vozilo ili nijesu podnijeli zahtjev za registraciju u zakonskom roku“, kaže se u saopštenju.

Upozorava se da određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih tablica, a ima slučajeva da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske tablice koje nije izdao nadležni organ.

Kampanja će biti realizovana od 17. do 24. decembra na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima se saobraćaju, ili očekuje povećan broj ovakvih vozila.

„Primarni cilj kampanje Stop za neregistrovana vozila je da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na zakonsku obavezu registracije vozila, kao i na posljedice koje mogu nastati upravljanem neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom“, kaže se u saopštenju.

U preventivnim aktivnostima kampanje predviđeno je dijeljenje 15 hiljada flajera koje je obezbijedio Nacionalni biro osiguravača Crne Gore sa logom i porukom kampanje učesnicima u saobraćaju od policijskih službenika saobraćajne policije.

„Time se želi vozačima skrenuti pažnja na važnost upravljanja registrovanim i tehnički ispravnim vozilom i na neophodnost i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, kako bi se svijest o opasnostima, rizicima i posljedicama neodgovornog ponašanja u drumskom saobraćaju, i na ovaj način podigla na još veći nivo“, kaže se u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još