Abazović: Blizu smo predstavljanja nove vlade, zbog Ukrajine malo promijenjena međunarodna podrška

 Abazović: Blizu smo predstavljanja nove vlade, zbog Ukrajine malo promijenjena međunarodna podrška

izvor Vlada CG

Političke partije koje pregovaraju o izboru nove Vlade blizu su dogovoru i predstavljanju nove izvršne vlasti, kazao je mandatar Dritan Abazović.

-Želim da promovisem politiku kompromisa. Ja imam mandat da sastavim manjinsku a ne tehničku vladu. Ako neko želi da se priključi ovome, od onih subjekata koji su u početku odbili ideju manjinske vlade, još nije kasno- kazao je Abazović novinarima u Podgorici.

Dodao je da ne može biti nadležan za djelovanje partija u parlamentu.

-Što se mene tiče sjutra može biti sjednica parlamenta. Mandatar je svoj posao završio i ja čekam da političke partije donesu definitivnu odluku. Nadam se da će Crna Gora uskoro dobiti vladu- kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, situacija u Ukrajini je malo promijenila međunarodnu podršku.

-Potrebno je da tu podršku koju smo imali sačuvamo. Želim da 43. vlada ima izraženu međunarodnu podršku. Nakon ovih lokalnih izbora je sve ateriralo i ja mislim da ćemo mnogo lakše doći do dogovora- kazao je Abazović.

Montenegro works upitan projekat

Komentarišući projekat Montenegro Works, o kojem je danas govorio ministar finansija, Abazović je ocijenio da takva kompanija u ovom trenutku ne može da odgovori svrsi.

-Da bi postojala takva kompanija moraju da se promijene brojna zakonska rješenja. Ovako postoji kao kancelarija može da daje neke smjernice i analize jer nema nikakve nadležnosti prema državnim kompanijama.

Treba da uvedemo više kontrole, ali da li dati moć jednoj kompaniji to je upitno. Svakako da treba da se uvede red u državnim kompanijama. Moramo razmišljati da ne treba da budemo emotivno prema državnim kompanijama naročito onima koje posluju sa gubitkom- smatra Abazović.

izvor Pobjeda

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još