Abazović: Najbolje tek predstoji

 Abazović: Najbolje tek predstoji

izvor gov.me

U prvoj godini rada Vlade urađeno je mnogo, a najbolje tek predstoji, kazao je vicepremijer Dritan Abazović i poručio da će uvijek podržavati kompromise i stvaranje društva u kome se dogovorom pronalaze najbolja rješenja.

On je u video poruci, objavljenoj na svečanosti povodom obilježavanja prve godine rada Vlade, naveo da je Crna Gora prije godinu dobila Vladu poštenih ljudi kojima je cilj da rade za javno dobro, a ne za lični interes.

Abazović je rekao da se nada da će svaka naredna Vlada, bilo kada da se ona uspostavi, imati poštene ljude kao što ih ima u ovom sastavu.

“U prethodnih godinu uradilo se mnogo, bez obzira na bilo koju percepciju”, naveo je Abazović.

Prema njegovim riječima, misija Vlade je jasna – da Crnu Goru učine evropskom, građanskom i ekološkom državom.

“Moramo da damo gas u evropskim integracijama i pronalazimo konsenzus kako bi Vlada sa parlamentarnom većinom našla rješenja za nagomilane probleme”, kazao je Abazović.

On je poručio da moraju da djeluju kao tim.

“Želim da kažem, u ime Vlade, da nikada nećemo podržavati nikakvu polarizaciju i svađe. Uvijek ćemo biti tu za kompromise i stvaranje društva u kome se, kroz dogovor i razgovor, pronalaze najbolja rješenja”, rekao je Abazović.

On je kazao da je siguran da se za godinu učinilo mnogo.

“Najbolje stvari tek predstoje”, naveo je Abazović.

On je kazao da građane najviše interesuje distribucija pravde.

Prema riječima Abazovića, u zemlji sa ekstremnom nepravdom, bilo je i ostaje teško da se obračunaju sa svim vidovima negativnosti koje postoje.

“Nijesmo štedjeli sebe, kao što nećemo štedjeti ni one koji su kršili zakon, ili koristili državu samo kao poligon za ostvarivanje svojih privatnih interesa, suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore”, istakao je Abazović.

On je naveo da su se obračunali sa svim vidovima mafije, narko kartelima, građevisnkom, duvanskom mafijom.

“I dalje ćemo nastaviti to da radimo. Bez ili uz skromnu podršku tužilaštva nama su ruke prilično vezane, ali to ne znači da se nećemo boriti za poštovanje Ustava i zakona”, kazao je Abazović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još