Abazović nakon sastanka s opozicijom: DPS korektniji od drugih, novu vladu zasad podržavaju manjine i SNP i Crno na bijelo

 Abazović nakon sastanka s opozicijom: DPS korektniji od drugih, novu vladu zasad podržavaju manjine i SNP i Crno na bijelo

izvor Pobjeda

Lider Ure i mandatar za sastav nove Vlade kaazao je da je zadovoljan današnjim sastankom koji je imao sa predstavnicima opozicije i manjinskih partija.

-Mandatar jesvoj dio posla skoro zabršio. Partije koje imaju namjeru da podrže ili ne podrže vladu sada treba to da uobliče na svojim organima- kazao je Abazović.

Trenutno, kako je dodao, imaju podršku manjinskih partija i Socijalističke narodne partije.

-Agresija na Ukrajinu je podstakla strahove kod nekih političkih subjekata, ali smatram da nema mjesta za strah- naveo je Abazović.

Rekao je da je SNP potpisao sporazum u kojem se jasno govori o agresiji na Ukrajinu.

Kazao je da je uložio napore da dođe do dogovora SNP sa SDP-om i SD-om.

-Vjerujem da je loše politiku svoditi na ličnu ravan, ali ako ne bude mogao da se postigne dogovor neko neće participirati u vladi. Politika koju vodimo je jasna i nedvosmislena. Hoće li da je podrži SDP, SD, DPS to nije pitanje za mene, mi smo predložili koncept manjinske vlade- naveo je Abazović.

Sjutra će, kako je kazao,  probati da približi SNP, SD i SDP, a nakon toga, dodao je, sve od njih zavisi da na svojim partijskim organima odluče o ulasku u vladu.

Što se DPS-a tiče rekao je da je njihovo ponašanje korektnije od ponašanja ostalih, a razlog je, kako vjeruje, jer su svjesni od početka da neće učestvovati

-Oni (DPS prim. aut) su iznijeli četiri politička uslova –  zdravstvena situacija, ekonomska, uslov koji se odnosi na bezbjednosnu situaciju i agresiju na Ukrajinu i odblokiranje evropskog puta, što mi je prihvatljivo- kazao je Abazović.

Rekao je da ako se pregovori finalizuju da će se Skupština odblokirati jer predsjedavajući Strahinja Bulajić ne može nikog da drži kao taoce.

-Ako ne bude htio Bulajić zakazaće sjednicu neko od potpredsjednika- uvjeren je Abazović.

Komentarišući najavu DF-a da će podnijeti krivičnu prijavu ako se to dogodi rekao je da taj savez mora biti svjestan da krivičnoj prijavi podliježe i blokiranje rada parlamenta.

-Razumijem šta su partijski interesi DF-a ali kaže da Front ne može da drži Crnu Goru kao taoca. Nije daleko dan kada će predstaviti ministre i dio koji se tiče mandatara je skoro pa zaokružen. A to da li podrška postoji zavisi od drugih partija- naveo je Abazović.

Današnjem sastanku sa Abazovićem prisustvovali su lideri manjinskih partija, kao i DPS-a Milo Đukanović, SDP-a Raško Konjević, SD-a Damir Šehović i lider Liberalne partije Andrija Popović.

izvor Pobjeda

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još