Abazović o formiranju Vlade i vlasti u Ulcinju

 Abazović o formiranju Vlade i vlasti u Ulcinju

izvor Vlada CG

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i mandatar za sastav nove vladekazao je kako vjeruje da su tome korak bliži, nakon održavanja lokalnih izbora.

– Ako neko ne želi manjinsku, odnosno evropsku vladu, idemo na izbore. Mi smo spremni – rekao je Abazović nakon predstavljanja izdanja Bijele knjige.

Kazao da će napraviti novu seriju razgovora o manjinskoj vladi nakon rezultata izbora.

Ponovio je da vlada treba da bude inkluzivna, te da će stranke koje su potpisnice memoranduma činiti okosnicu nove vlade, ali i da nema lično ništa protiv da se tome priključe Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija.

– Ali moraju znati da ne mogu da sa time trguju, niti da se navodno pravdaju nekim velikim patriotizmom, jer to nije tačno, ali vidjećemo ove sedmice ko će biti u vladi – rekao je Abazović.

Zadovoljan je rezultatima lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama.

– Mnogo sam zadovoljan izborima u Ulcinju. Osvojili smo apsolutno najveći broj mandata – 14, dok je koalicija DPS-BS osvjila šest. Znate li koliko je URA imala mandata 2018? Dva. Hoće li da se formira neka druga kolicija? Sretno bilo. Građani nisu glasali samo za jednu opciju. Sve mogućnosti su na stolu – istakao je Abazović.

U Ulcinju DPS, Forca i DUA matematički mogu formirati vlast. Abazović ističe da ta kombinatorika nije isključiva.

– A može da se desi i da imamo stabilnu vlast u kojoj bi učestvovala naša koalicija. To bi bilo logičnije, ali ništa nemam protiv ako oni nađu zajednički jezik. Ponašaću se konstruktivno – poručuje Abazović.

Sinoć je, smatra, potpuno uništen narativ izdaje izborne volje građana, te da se vraća DPS.

– Imamo dobru pozitivnu dinamiku demokratskog života – ocijenio je Abazović i dodao da je država konačno demokratski “prodisala”.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još