Abazović: Ulcinj odabrao da krene putem preporoda

 Abazović: Ulcinj odabrao da krene putem preporoda

izvor gov.me

Ulcinj je odabrao da krene putem preporoda i napretka, ostavljajući iza sebe sve ono što ga je kočilo u toj namjeri. Svima je jasno da slijedi era u kojoj će se prema gradu državna i lokalna vlast odnositi sa nemjerljivo više ljubavi i pažnje, kazao je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović povodom Dana Opštine Ulcinj.

Abazović je podsjetio da je podcjenjivački odnos vlasti prema Ulcinju završen i da se to najbolje pokazalo kada da su hiljadugodišnji maslinjaci na Valdanosu oslobođeni i predati u ruke starim vlasnicima i njihovim nasljednicima.

– Borimo se da sačuvamo Solanu i da od nje, kao državnog vlasništva, imamo višestruku korist, kako država i grad, tako i flora i fauna – istakao je Abazović.

Takođe, Abazović je kazao da se aktivno radi na promociji Ulcinja i Velike plaže kao najatraktivnije turističke lokacije u ovom dijelu Jadrana i dovođenju renomiranih investitora koji će sa sobom donijeti i velike hotelske brendove.

– Želimo sačuvati biser kakav je Ada Bojana, kao i spojiti Ulcinj sa Velipojom mostom koji će dvije dvije obale rijeke Bojane spojiti na svega par minuta. Uradili smo sve da hotel Mediteran dobije novu priliku, a intezivno radimo na tome da hoteli Galeb i Albatros izađu iz začarnog kruga, kako prošlogodišnji špic turističke sezone ne bi bio postpandemijska slučajnost već ustaljena praksa za koju ćemo nastojati da širimo na polugodišnji i devetomjesečni interval – zaključio je Abazović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još