Abazović: Ulcinj razvijati na bazi održivosti, zaštite prostora i pravilnom planiranju

 Abazović: Ulcinj razvijati na bazi održivosti, zaštite prostora i pravilnom planiranju

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je danas predsjedniku Opštine Ulcinj Aleksandru Daboviću, predsjedniku Skupštine Opštine Ulcinj Hadži Sulejmaniju, odbornicima u lokalnom parlamentu i svim građanima Dan Opštine Ulcinj.

Potpredsjednik Vlade je na početku poželio da situacija sa pandemijom koronavirusa i zdravlje građana budu na najboljem mogućem nivou kako bi “Servantesov grad” spremno dočekao turiste i ljetnju turističku sezonu.

“Vlada će u tom pogledu, kao što sam nedavno kazao, dati maksimum svojih kapaciteta kako bi sezona u Ulcinju ali u cijeloj Crnoj Gori bila na što većem nivou i kako bi ekonomski parametri bili podsticaj za ubrzani razvoj”, naglasio je Abazović.

On je istakao da je Ulcinj grad koji ima sve potrebne potencijale da bude turistička lokomotiva cijele regije i da skoro ne postoji opština koja na malom prostoru ima više prirodnih resursa.

“Vlada je i novim budžetom planirala ravnomjeran razvoj svake opštine u Crnoj Gori, pa tako i Ulcinja. Nećemo više dozvoliti da neke opštine budu privilegovane u odnosu na druge. Jednak zadatak je i na lokalnoj upravi da podstiče razvojne i kreativne projekte koji će značiti razvoj Ulcinja”, navodi se u čestitki Abazovića.

“U narednom periodu moramo raditi pametnije i bolje, učiniti sve da omladina ostane u Ulcinju, a razvoj moramo bazirati na održivosti, zaštiti prostora i pravilnom planiranju. Vrijeme je da pokrenemo velike i planske investicije u turizmu, da dodatno angažujemo svoje kapacitete u poljoprivredi, pomognemo privrednike, ali i da afirmišemo našu milenijumsku kulturu. Moramo vratiti stari sjaj Ulcinju, zato je važno da gradu ukažemo ljubav i poštovanje”, zaključuje potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još