Abazovića, Katnića, Vukšića saslušavali sedam i po sati

 Abazovića, Katnića, Vukšića saslušavali sedam i po sati

Izvor: TVCG/printscreen

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu sedam i po sati saslušavao je čelnike bezbjednosnog sektora i tužilaštva u vezi sa bezbjednosnom situacijom u zemlji.

Na sjednici koja je zatvorena za javnost saslušani se potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić kao i šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić.

Odluku o kontrolnom saslušanju Odbor je donio jednoglasno, na inicijativu predsjednika tog tijela Milana Kneževića.

Knežević je za Portal RTCG uoči današnje sjednice Odbora na kojoj će saslušati predstavnike bezbjednosnog sektora kazao da se ne smije dozvoliti nikad više da se djelovi bezbjednosnog sektora otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom.

“Sjutrašnje kontrolno saslušanje treba da pokaže značaj institucija koje imaju zadatak da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ne mogu ni pretpostaviti kakve informacije ćemo sjutra dobiti, ali svakako je zajednička obaveza da doprinesemo da se nikad više djelovi bezbjednosnog sektora ne otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom”, istakao je Knežević.

Obrazlužući inicijativu, Knežević je kazao je da nije tajna da je u Crnoj Gori narušena, ne samo bezbjednosna, već i društveno-politička situacija, i da je to posljedica naslijeđenog višedecenijskog stanja.

“Plašim se da je ovih dana i nedjelja bezbjednosna situacija toliko kulminirala, da posljedice mogu da budu nesagledive, i smatram da je nadležnost Odbora da učini sve i doprinese da se sačuva integritet i institucija i države Crne Gore”, dodao je Knežević.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još