Abazoviću pojačano obezbjeđenje

 Abazoviću pojačano obezbjeđenje

Izvor: gov.me

Nakon procjene bezbjednosnih službi da je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost zbog hapšenja pripadnika „kavačkog klana“, Specijalno državno tužilaštvo formiralo je postupak kako bi utvrdilo ko predstavlja opasnost po vicepremijera, piše Dan

MUP je u martu saopštio da postoje saznanja da su planirane aktivnosti usmjerene kaugrožavanju života Abazovića zbog hapšenja „kavčana“ zbog teških krivičnih djela. 

“Predmet koji je formiran nalazi se u fazi izviđaja, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka”, saopštila je za Dan Sanja Jovićević, specijalna tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva. 

Nakon procjene bezbjednosnih službi, Abazoviću je pojačano obezbjeđenje. 

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju teškog krivičnog djela počinjenog 25. aprila u Mojkovcu, službenici Uprave policije došli su do saznanja koja ukazuju na postojanje potencijalnog rizika po bezbjednost nosilaca najviših državnih funkcija. 

“U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe „kavčani” i jednog od njihovih vođa Slobodana Kašćelan, da, kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmjerene na ugrožavanje života potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića”, saopštili su tada iz Ministarstva unutrašnjih poslova, na čijem je čelu Sergej Sekulović.

Abazoviću su upućene prijetnje i preko Fejsbuka, ali je Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka. 

SDT je u ovom predmetu ocijenilo da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još