Adu Bojanu obišli eksperti iz Morskog dobra, direktor HTP Ulcinjska rivijera pisao novom ministru za ekonomski razvoj

 Adu Bojanu obišli eksperti iz Morskog dobra, direktor HTP Ulcinjska rivijera pisao novom ministru za ekonomski razvoj

Predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom obišli su danas lokalitet Ade Bojane, saznaje Portal Ulcinj. Oni su posebnu pažnju usmjerili na objekte HTP Ulcinjska rivijera, koji su potpuno uništeni, te obećali da će djelovati interventno na tom potezu, prije završetka tendera, kojim svakako nije ni predviđeno postavljanje napera na tom dijelu ostrva.

Kako saznajemo, iz Morskog dobra su obećali da će u narednim danima posuti pijesak i postaviti kamenje ispred objekata Rivijere, kako bi se spriječilo dalje propadanje I uništavanje objekata.

ULCINJSKA RIVIJERA TRAŽI POMOĆ

Direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović, kazao je za Portal Ulcinj da je uputio i zvaničan dopis Morskom dobru. On je tražio, da im Morsko dobro pomogne u saniranju štete. “ Restoran Maestral je potpuno uništen, od njega nije ostalo ništa. Apartmani, koje mi nazivamo grozdovi, koji su u prvoj liniji do mora , takođe su uništeni . Šteta je ogromna, a što najviše zabrinjava , šteta je iz dana u dan sve veća”, kazao je Đakonović.  

direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović

NOVOG MINISTRA UPOZNALI SA PROBLEMOM

Direktor je uputio i molbu novom ministru za ekonomski razvoj Jakovu Milatoviću.

“ Obraćamo vam se sa molbom za preduzimanje hitnih mjera za pomoć, spašavanje I sanaciju Ade Bojane. Nevrijeme koje je, već duži period, zahvatilo Ulcinj, potpuno je devastiralo plažu I urušilo naše objekte. Naš restoran “ Maestral “ koji je bio na samoj plaži, više ne postoji, a Lux apartmani su teško oštećeni. Ada Bojana je pred potpunim nestajanjem”, stoji u dopisu ministru Milatoviću.

Đakonović je ministra informisao i da je u septembru I oktobru , dopisima Vladi ukazivao na opasnost od nestajanje plaže i urušavanja objekata, što se i dogodilo, ali odgovor od nadležnih je oba puta izostao. Podsjetio je i šta je sve Rivijera uradila u cilju zaštite objekata.

Raniji pokušaji Rivijere da sačuvaju objekte

“ Ranije smo iz sopstvenih sredstava angažovali bagere, kako bi proširili plažu nabacivanjem pijeska. U cilju zaštite objekata postavljali smo preko hiljadu pružnih šipova i više od 13 hiljada džakova sa pijeskom. Naši napori su bili uzaludni. Nevrijeme je uništilo cjelokupan naš trud. Obraćali smo se i JP za upravljanje morskim dobrom, kao zakupodavcu plaže, obećali su da će nam pomoći, ali do danas, ta pomoć je izostala”, istakao je Đakonović u dopisu.

Dalje navodi da je situacija alarmantna I zahtjeva hitno reagovanje.

“ S toga vas molimo da preduzmete sve raspoložive mjere I aktivnosti, kako bi se situacija na terenu što hitnije sanirala. Po našem mišljenju, potrebno je angažovati eksperte za tu oblast, kako bi uradili stručnu analizu i dali prijedlog kako da se plaža i objekti definitivno i trajno zaštite, i tako sačuva Ada Bojana, koja je najljepši turistički biser Crne Gore”, stoji u dopisu ministru, koje potpisuje Đakonović.  

Pročitajte još