Akcija Folija: Kažnjeno 66 vozača

 Akcija Folija: Kažnjeno 66 vozača

Izvor: FOS Media, arhiva

Aktivnostima sobraćajne policije, pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, kao i kontrolom stanica za tehnički pregled vozila, uočeno je da jedan broj vozila suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima ima naknadno zatamnjena bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač), saopšteno je iz Uprave policije.

Pored toga što je zabranjeno da ovakva vozila učestvuju u saobraćaju, upravljanjanje vozilima sa zatamnjenim staklima  je veoma nebezbjedno, pogotovo u noćnim i uslovima smanjenje vidljivosti.

Imajući u vidu navedeno, službenici saobraćajne policije su 5. i 6. juna 2021. godine, realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru koje i operativnu akciju Folija. 

Zbog uočenih prekršaja i upravljanja ovakvim vozilom sankcionisano je 66 vozača. 

“Pored novčane kazne propisane Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dodatna propisana sankcija vozačima koji upravljaju ovakvim vozilom je, isključivanje  iz saobraćaja i upućivanje na kontrolni teknički pregled, koji pored troškova tehničkih pregleda, uključuje i troškove uklanjanja folija sa stakala vozila”, navode iz Uprave policije apelujući na vozače da poštuju saobraćajne propise i na vozilima ne zatamnjuju bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač), prvenstveno iz razloga bezbjednosti, a nakon toga i da se ne bi izlagali dodatnim troškovima ukoliko budu uočeni i kontrolisani od strane policijskih službenika.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još