Aktivni mladi za bolju životnu sredinu

 Aktivni mladi za bolju životnu sredinu

U okviru projekta „Aktivni mladi za bolju životnu sredinu“, NVO CAMP realizovao je prvu radionicu za učenike OŠ „Đ.K.Skenderbeu“-Ostros, u Muriće, na obali Skadarskog jezera.

Iz ovog Udruženja navode da su učenici tokom radionice razvijali razne vještine, poput snalažljivosti u priodi, timski duh, radne navike. Proširili su svoja znanja o sadržaju kampa, postavljanje šatora, bezbjednog loženje vatre i pripremanju hrane, i na kraju kako „ne ostaviti trag u prirodi“ – pokupiti sve za sobom, kako ne bi ometali ekosistem.

” Kroz prezentaciju koju je održao biolog Sead Popović, učenici su imali mogućnost da stiču znanja o ekološkim problemima: efektat staklene bašte, aerozagađenje, zagađenje zemljišta ljudskim otpadom, zagađenje vode, istrebljenje mnogih vrsta životinja i biljaka, smanjenje količine minerala, uništavanje velikih površina šuma”, rekao je Afrim Berjašević, koordinator projekta.

Možemo zaključiti, navodi Berjašević, da je ova radionica imala uspješne rezultate, te da su djeca povaćela svijest o problemima ekologije i zaštiti prirode.

Projekat „Aktivni mladi za bolju životnu sredinu“ finansira Opština Bar.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još