Aktuelne mjere ostaju na snazi, nositi maske na mjestima gdje su gužve

 Aktuelne mjere ostaju na snazi, nositi maske na mjestima gdje su gužve

izvor Antena M

Narednih 15 dana u Crnoj Gori će važiti iste epidemiološke mjere, dok Ministarstvo zdravlja snažno preporučuje nošenje zaštitnih maski na mjestima gdje su veće gužve.

Kako su kazali, Vlada Crne Gore, saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire, odlučila je da važeće mjere protiv koronavirusa, ostanu na snazi i narednih 15 dana.

-Snažna preporuka Radne grupe Instituta ja javno zdravlje Crne Gore, koju je Savjet za borbu protiv COVID19 predložio, a Vlada usvojila odnosi se na nošenje zaštitne maske na aerodromima, željezničkim i autobuskim stajalištima, kao i na svim mjestima gdje se primjeti veće grupisanje ljudi. Ova preporuka posebno se odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe. Takođe, preporuka je i vakcinacija protiv COVID-19 infekcije, posebno ugroženih kategorija stanovništva- saopštili su iz MZD uz napomenu da dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još