Ambasadorka Medoks posjetila Ulcinj

 Ambasadorka Medoks posjetila Ulcinj

izvor Opština Ulcinj

Ambasadorka Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks posjetila je Ulcinj. Njen domaćin bio je predsjednik Opštine Aleksandar Dabović, koji je ambasadorki Medoks, kako navodi, predstavio grad Ulcinj, upoznao je sa istorijom grada, razvojnim potencijalima, investicionim projektima koji se trenutno realizuju, i onim koji trebaju uskoro da počnu sa realizacijom, kao  i budućim planovima grada.

“ Tom prilikom u čast posjete ambasadorke Medoks, u Palati Venezia priredjena je izložba i folklor posvećen Lord Byronu i Mary Edit Durham, i njihovoj duhovno-kulturnoj vezi sa Albancima, održan je sastanak sa predstavnicima Rotary Kluba Ulcinj i sastanak sa našim poznatim književnikom i kolumnistom Andrej Nikolaidisom”, saopštio je Dabović.

izvor Opština Ulcinj

Kako je istakao, tokom posjete Solani, ambasadorka se složila da zaštita prirodne sredine treba biti prioritet, a to je ujedno i slučaj u Ujedinjenom Kraljevstvu u godini kada je ova zemlja domaćin konferencije o zaštiti životne sredine – COP26.

Ambasadorki Medoks je predstavljen i najpoznatiji turistički dragulj Crne Gore –Ade Bojana.

“ Zahvaljujući se na toplom prijemu, ambasadorka je iznijela pohvale za međuvjerski i međuetnički sklad koji krasi Ulcinj, te dodala da će njena diplomatska misija nastaviti da bude usmjerena ka uspostavljanu jače saradnje, unaprijedjenju rada i produbljivanje ekonomske i sveukupne saradnje izmedju dvije države”, kazao je Dabović.

izvor Opština Ulcinj

Promovisanje saradnje je, kako navodi, od velikog značaja za naš grad, te kao multinacionalna i multikulturna sredina moramo pridati poseban značaj ovakvim sastancima.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još