Autobus za masovnu vakcinaciju na Pristanu od petka do nedjelje

 Autobus za masovnu vakcinaciju na Pristanu od petka do nedjelje

Ministarstvo zdravlja Crne Gore od petka omogućiće imunizaciju svim građanima na lokacijama mimo dostupnih 140 vakcinalnih punktova.

”Dva savremena autobusa u kojima će se vakcinacija organizovati od 8 ujutru do 20 sati, u petak, subotu i nedjelju, biće na raspolaganju stanovnicima i posjetiocima Budve i Ulcinja, nakon čega će obići i ostali dio države. Građane će vakcinisati stručne medicinske ekipe iz lokalnih domova zdravlja uz podršku kolega iz Podgorice i Instituta za javno zdravlje”, navode iz Ministarstva zdravlja.

Oni dodaju da će prvi dan vakcinacije u mobilnim punktovima u Budvi i Ulcinju pratiće direktor Instituta za javno zdravlje, dr Igor Galić i načelnica vakcinacije, dr Milena Popović Samardžić.

Dodaju da Ministarstvo i Institut na ovaj način potvrđuju maksimalnu dostupnost građanima.

Zahvalili su Harisu Alivodiću na ustupanju dva savremena autobusa, bez nadoknade.

”Pozivamo i sve ostale privrednike koji su u prilici da podrže osnaživanje svijesti o značaju vakcinacije da se jave Ministarstvu zdravlja ili Institutu za javno zdravlje. Svaki vid podrške je od krucijalnog značaja ka povratku u regularne tokove života što je cilj svakog pojedinca u državi”, naveli su iz MZ.

Iz Opštine Ulcinj su saopštili da će autobus za vakcinaciju biti parkiran ispred džamije Pomoraca na Pristanu.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još