Bajraktari predsjednik ulcinjske URE; Abazović poručio: Ulcinj će postati opština koja pomaže drugima, a ne obratno

 Bajraktari predsjednik ulcinjske URE; Abazović poručio: Ulcinj će postati opština koja pomaže drugima, a ne obratno

Na trećoj redovnoj konvenciji u Ulcinju danas je izabrano novo rukovodstvo ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

,,Velika je čast da budem prvi među jednakima, ali i odgovornost. Putevi kojima je Ulcinj u prethodnom periodu išao napravili su od njega najsiromašniju opštinu na primorju, sa najvećim brojem nezaposlenih. Mi idemo putem koji je drugačiji. Realizovali smo neke stvari za godinu dana koji drugi nijesu uspjeli za 30. Mi imamo viziju i moramo da reformišemo Ulcinj poslije toliko vremena. Sa ekipom koju smo večeras odabrali, siguran sam da je to i moguće“, saopštio je novoizabrani predsjednik ulcinjskog odbora URE Omer Bajraktari.

Za potpredsjednike ulcinjske URE odabrani su Arijan Murati, Safet Beci i Mustafa Bardi, a za potpredsjednicu Hristina Dragović. Za sekretara odbora izabran je Simo Dedić.

,,Mi smo partija koju ne zanimaju mandati ako nešto ne možemo da promijenimo. To važi i u Ulcinju, koji ima najgoru administraciju. Ako dobijemo mandat, učinićemo ga najbogatijim. Ako su zaposjeli opštinu 10 godina, to ne znači da su zaposjeli i um građana. Vratili smo mjesto koje spaja građane ovoga grada – Valdanos. Danas je donijeta druga odluka za Solanu – još jedna krupna stvar koju smo uradili. Za tri godine dobićemo hotel sa 5 zvjezdica i izgraditi most preko Bojane koji treba da spoji Albaniju i Crnu Goru. Možemo da pokrenemo i Solanu, uz pomoć novih investitora. Sve što nama treba jeste politička stabilnost“, saopštio je tom prilikom lider URE dr Dritan Abazović.

Kako je istakao, najveći problemi su pali na leđa URE, ali se čvrsto drže. ,,Naši ljudi su časni, a svako ko želi da otima od opština i države ne treba da se druži sa nama. Večerašnji događaj pokazuje jasno da ovaj grad želi promjenu. Čudim se kako, sa ovakvim resursima, možemo da budemo siromašni. Jedino ako smo siromašni u glavi. Pobijedimo nacionalizam i primitivizam. Očekujem da svaki građanin Ulcinja podrži našu priču i ne bude talac pogrešne politike. Ovo je grad koji treba da se okrene moru, a ne da bude takav da nemamo gdje da vežemo čamac. Postanimo najbolji među svima“.

Abazović je istakao da ih interesuje pobjeda i da je Ulcinj opština koja treba da pomaže drugima, a ne obrnuto. ,,Ne zaslužujemo da živimo od Egalizacionog fonda. Najavljujem da će URA, nakon lokalnih izbora, imati gradonačelnike Bara, Ulcinja i Podgorice, a gradonačelnik Ulcinja biće Ilir Harasani“.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović kazao je da su preuzeli odgovornost vraćajući Solanu i Valdanos građanima. ,,Preuzeli smo odgovornost borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije i ako bude neophodno URA će preuzeti i odgovornost da vodi ovu državu. Na vama je da vodite Ulcinj, a on pruža nemjerljiv potencijal. Ovo treba da bude najbogatiji grad, ako je Crna Gora biser, onda ste vi najljepši njegov dio. Nek odavde večeras ode glas o pobjedi URE u Ulcinju“.

Jovana Marović, potpredsjednica URE, na pomenutoj konvenciji istakla je da su iz Ulcinja uvijek slali najvažnije i najzvučnije poruke o onome ko su i šta žele, a da je nedavni Memorandum potvrda jačanja njihove politike. ,,Naša priča jedina je budućnost Crne Gore. Svakim danom smo jači i sve više vjerujemo u našu ideju. Odlična sezona je za nama, vratili smo Solanu i to su dvije stvari koje su važne i koje su pokazale našu odgovornost. Na jednak način poštujemo i zalažemo se za vladavinu pravu i zakone prirode. Gradimo mostove između ljudi, ne šaljemo naše političke oponente u ćošak, već u prošlost. Memorandum koji smo nedavno potpisali samo jača našu politiku“, kazala je ona.

Predsjednik cetinjskog odbora URE Slavko Šole Janković napomenuo je da se u Ulcinju osjećaju dobri vjetrovi i energija koju je pokrenuo Dritan Abazović. ,,Ulcinj mora ići naprijed i oni koji su ga vukli ka dnu više to neće raditi. Siguran sam u izbornu pobjedu URE u Ulcinju“.

U ime odbora i lokalnog Foruma mladih javnosti se obratio i predsjednik tog Foruma Nikola Hot, koji je kazao da mu je zadovoljstvo podijeliti radost zbog toga što je taj odbor svake godine sve jači, kako u kvalitativnom, tako i u kvantitativnom smislu. ,,Ulcinj kao i Crna Gora zaslužuje novu generaciju političara koja će predano i časno raditi za dobrobit našega grada, koji mora iskoristiti sve svoje potencijale. Od najsiromašnije opštine na primorju kakvom su je napravile prethodne generacije političara, učinićemo sve da postane grad u kojem se na pravi način iskorišćavaju njegovi potencijali, u svrhu boljeg života svih njegovih građana. Svojim smo djelovanjem u prethodnom periodu to i dokazali na djelu”, zaključio je Hot.

Na konvenciji su još govorili i Arijan Murati i Mustafa Bardhi.

U nastavku se nalazi spisak novoizabranih članova odbora ulcinjske URE:

Omer Bajraktari
Bekim Shurdha
Ilir Harasani
Arijana Kurmemi
Aferdita Hajdari
Ajet Luka
Bajram Gurzakovic
Bahrija Vukovic
Enes Ukovic
Gazmir Halimehmeti
Muho Uruci
Mevludin Zagovic
Nenad Bogojevic
Mustaf Bardhi
Aleksandar Percobic
Simo Dedic
Arian Murati
Nevryz Shaptafi
Hasan Sulejmani
Bekim Tafa
Brankica Raznatovic
Pashe Dragovoja
Gent Dollaku
Sasa Podjanin
Safet Beci
Fato Shabani
Allmir Kollari
Ivana Pejovic
Linda Draga
Mirso Cungu
Besar Hodza
Valmir Perezic
Zana Mavric
Muhamed Kraja
Naser Selita
Hajrudin Shata
Arta Ismaili
Flori Zeneli
Agron Cenaj
Risto Hajdukovic
Camil Hodza
Liridona Bushati Kacanic
Amil Grbovic
Edo Pufja
Hristina Dragovic
Afredita Gorana
Ejub Zatovic
Nikola Hot
Ivan Kaluđerović
Sulejman Kahari
Adonida Misherri
Bledi Nelaj

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još