Bajraktari: Unaprijeđenje infrastrukture ključno za razvoj Ulcinja

 Bajraktari: Unaprijeđenje infrastrukture ključno za razvoj Ulcinja

foto Portal Ulcinj

” Infrastruktura je jedna od najvažnijih bolnih tačaka našeg grada i naša lista zato je postavila najveći akcenat upravo na unaprijeđenju infrastrukture i urbanog razvoja”, kazao je nosilac liste Koalicije Za novi početak Omer Bajraktari na danas održanoj konferenciji za novinare.

On je istakao da je za njihovu Koaliciju to veoma važno, s obzirom da živimo u turističkom i prekograničnom gradu.

” Bez odgovarajuće infrastrukture ne možemo razviti turizam na ogovarajućem nivou i ne možemo biti grad koji može da iskoristi svoj potencijal. Lista Za novi početak  najveći dio programa fokusirala je upravo na infrastrukturi Ulcinja i rješavanju komunalnih problema” , rekao je Bajraktari.

Prema njegovim riječima, jedini su koji mogu da računaju na maksimalnu podršku Vlade Crne Gore.

” Ta podrška nam je zaista potrebna, kako bismo realizovali projekte oko kojih se godinama diže prašina. Jedan od njih je i nastavak Bulevara Majke Tereze.  Taj projekat se mora prioritetno završavati. Novi most preko rijeke Bojane , koji povezuje Crnu Goru sa Albanijom je takođe projekat koji će promijeniti poziciju Ulcinja i dati novu etapu razvoja našeg grada. Izrada tog projekta je počela I finansiraju ga obije zemlje, ” istakao je Bajraktari.

Takođe, kako je naglasio, u njihovom mandatu će završiti bioskopsku salu u centru grada i dječiji vrtić u Ulcinjskom polju. Ovi projekti su spremni i čekaju početak realizacije odnosno lokalnu upravu koja će to odblokirati.

” Želimo da nakon mnogo godina imamo značajna ulaganja iz budžeta opštine Ulcinj. Naš prioritet će biti uređenje gradske  čaršije,  kojoj ćemo dati novi izgled kroz uređenje fasada. Mi kao buduća vlast želimo da damo ogroman doprinos tome. I šetalište na Maloj plaži je zrelo za novi početak.  Naša ideja je da raspišemo  međunarodni konkurs, kako bismo Pristanu I Ulcinju  nakon nekoliko decenija dali potpuno novi izgled, kakav  najposećeniji dio našeg grada i zaslužuje”, kazao je Bajraktari.

Prema njegovim riječima, prioritet će im biti i komunalno uređenje grada. 

” Novi parking prostori I trotoari pod hitno  moraju biti uređeni I izgrađeni.  Ovo će biti izazov s obzirom na to da poslednjih godina nije izgrađen nijedan novi parking, niti metar novog trotoara. Ključni fokus za nas će biti i čistoća grada koja je sada ispod svakog nivoa, kako u samom  centru grada, tako i u svim djelovima grada”, poručio je Bajraktari.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još