Besplatno piće uz potvrdu o vakcinaciji

 Besplatno piće uz potvrdu o vakcinaciji

izvor FOS media

Svi koji su se vakcinisali, a imaju potvrdu za to, od danas mogu dobiti piće u određenim ugostiteljskim objektima.

Svi koji su se vakcinisali, a imaju potvrdu za to, od danas mogu dobiti piće u određenim ugostiteljskim objektima. Predstavnik Ugostitelja Crne Gore Nikola Buzdovan kazao je za Jutarnji program TVCG da time žele da daju svoj doprinos pred turističku sezonu. On je istakao da nijesu zadovoljni novim mjerama podrške Vlade i da će uputiti apel Ministarstvu nakon praznika.

Vakcinisani će moći da dobiju piće u određenim lokalima. 

“Od 12 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici pokrenućemo tu kampanju. Tražili smo podršku Ministarstva zdravlja i ekonomije, međutim, nijesmo je dobili. Odlučili smo ipak, da nastavimo s tim u našim skromnim mogućnostima”, kazao je Buzdovan, prenosi portal RTCG.

On je istakao da je cilj kampanje da podstaknu građane da se vakcinišu, barem u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

“To ćemo postići tako što ćemo putem društvenih mreža doći do nekih 150 hiljada pratilaca, dijelićemo i flajere u objektima, a danas ćemo to raditi i na Trgu. Smatramo da treba da damo svoj doprinos vakcinaciji koja je veoma važna za naš rad, kao i za predstojeću turističku sezonu”, kazao je Buzdovan.

Ističe da su reakcije na društvenim mrežama pozitivne, ima i onih negativnih.

Nezadovoljni načinom subvencionisanja

On kaže da ugostitelji ne mogu biti zahvalni na novim mjerama.

“Jer veliki broj ugostitelja koji su radili legalno, neće biti podržani subvencijama za rad zaposlenih. Nakon praznika čemo uputiti apel Ministarstvu da revidira stav kada je subvencionisanje u pitanju i da nastavi kao što je to bilo do sada”, kazao je on.

Ugostitelji očekuju da će naići na razumijevanje.

“Jer ukoliko žele da pomognu nama, moramo se vratiti na pređašnju skalu koja je bila skromna, ali bolja od ove”, zaključio je Buzdovan.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još