Biće opet protesta ako se majkama ne vrate naknade

 Biće opet protesta ako se majkama ne vrate naknade

Izvor: FOS media, Arhiva Opis: Sa ranijih protesta

Vraćanjem naknada majkama po osnovu rođenja troje i više djece, nova vlada će dokazati da joj je stalo do poštovanja Ustava, ali i samih majki koje je prethodna vlast prevarila i ostavila bez stečenog prava, ocijenila je Željka Savković, jedna od koordinatorki.

Ona za Dan navodi da iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića još nijesu dobile poziv na sastanak iako su mu se obratile 12. januara, ali su obaviještene da se prikupljaju podaci iz institucija.

“Naravno, očekujemo da će to tog sastanka doći i mi smo tu za dogovor. Ne očekujemo da oni odmah riješe svaki problem, ali da barem počnemo da radimo na rješenju. Nije u redu da se majke zapostave i mi ćemo, naravno, čim korona prođe sigurno nastaviti sa protestima ako nam ne vrate ono na šta imamo pravo”, najavljuje Savkovićeva.

Ona ističe da majke nikada nijesu pravile razlike između sebe.

“Nijesmo gledale ni vjeru, ni naciju, a ni političku pripadnost. Sve smo mi majke, sve smo uskraćene za stečeno pravo. Sve partije koje su sada na vlasti su se ranije obavezale d a će nam kad a dođu na vl ast vratiti stečeno pravo. Sada očekujemo da ispune to što su obećali. Uostalom, što su nas podržavali ako su mislili da je nemoguće to što mi tražimo. Pravda je spora, ali dostižna. Mi u to vjerujemo, ali čekamo prvi korak Vlade”, poručila je Savkovićeva.

Naglasila je i da joj je drago što će se ponovo isplaćivati dječji dodatak, ali da to nije nešto što se tiče preko 20.000 majki koje su prevarene.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još