Bivši radnici Solane zadovoljni sastankom kod Bečića

 Bivši radnici Solane zadovoljni sastankom kod Bečića

izvor Skupština CG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa bivšim radnicima ulcinjske Solane Bajo Sekulić, Veselinom Sašom Mitrovićem i Dragišom Rosandićem, saopšteno je iz Skupštine.

Razgovarajući o njihovom položaju, Bečić je iskazao razumijevanje za kompleksnu situaciju u kojoj se nalaze bivši radnici ulcinjske Solane, prevashodno izazvanu lošim privatizacionim procesom.

On je naglasio da ima poseban senzibilitet za zahtjeve radnika, uzimajući u obzir činjenicu da je ulcinjska Solana jedno od najstarijih preduzeća u Crnoj Gori.

Veselin Saša Mitrović kazao je za Portal Ulcinj da su zahvalni što ih je predsjednik Skupštine primio I saslušao.

“Zadovoljni smo razgovorima, s obzirom da smo svjesni nadležnosti Skupštine. Dobili smo obećanje da ćemo imati mogućnost da pred Skupštinskim odborom – odborom  za ekonomiju, predstavimo poslanicima naš problem. Tražićemo od države pomoć u riješavanju naših problema, a to su potraživanja  i pet godina neuplaćenog radnoga staža, zbog kojih bivši radnici Solane ne mogu u penziju”, kazao ej Mitrović.

Predstavnici radnika upoznali su predsjednika Skupštine o značaju Solane ne samo za građane Ulcinja, već i cijele Crne Gore i izrazili očekivanje da će nova parlamentarna većina, na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela, razmatrati postupak privatizacije ovog preduzeća.

Pročitajte još