Blažić: Došli smo u situaciju da funkcioneri ocjenjuju hoće li, ili neće izvršavati propise

 Blažić: Došli smo u situaciju da funkcioneri ocjenjuju hoće li, ili neće izvršavati propise

Dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić kaže da je poslovnička obaveza predsjednika Skupštine za prvu redovnu sjednicu zakaže u martu. Navodi da smo došli u situaciju da funkcioneri ocjenjuju hoće li ili neće da izvršavaju propise, te da u tom slučaju nema više govora o državi i o institucijama.

“Poslovnik skupštne koji je unutrašnji akt i koji nema dejstva na bilo koga trećeg osim na poslanike regulisao je sazivanje sjednica i prvo redovno zasijedanje počinje u martu, a predsjednik Skupštine, tu je predsjednik Skupštine spiker koji treba da ispoštuje tu normu i da zakaže za odgovarajući datum prvu redovnu sjednicu Skupštine koja je u martu. Neko neće da radi svoj posao, oprostite o tome ne možemo da razgovaramo. Tu se najbolje vidi, gdje smo što smo i dokle su nas dovele crnogorske kvazi-instiucije ovo je najbolji primjer”, kazao je Blažić za Radio CG.

On kaže da mi nemamo ni državu, ni institucije, ni odgovorne političare.

Đorđije Blažić
Foto: Mara Babović

“U ovoj zemlji je svaka priča izlišna, ja sam razočaran, kao građanin i čovjek koji se bavi pravom 40 i više godina, svim oni što se dešava i što se dešavalo. Imate nastavak koji slijedi uskoro sa formiranjem očigledno treće nelegalne vlade u Crnoj Gori. Svaka čast momci rekli ste sve o sebi i najviše ste rekli o sebi”, naveo je Blažić.

Kaže da smo došli u situaciju da državni funkcioneri ocjenjuju hoće li, ili neće da izvršavaju propise.

“Kada se dođe u takvu situaciju onda se tu stavlja tačka i više govora nema o državi i o institucijama”, naveo je Blažić i dodaje da je to sve produkt partitokratskog, a ne demokratskog vladanja. Izvor: rtcg.me

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još