Cijene taksi usluga neće rasti

 Cijene taksi usluga neće rasti

Izvor: pixabay

Auto-taksi preduzetnici u Crnoj Gori trenutno neće povećavati cijene svojih usluga, odlučeno je na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Strukovnog sindikata taksista Crne Gore.

U Sindikatu su nezadovoljni najnovijim poskupljenjem goriva, ali, kako je za Jutarnji program Televizije Crne Gore kazao Borislav Pavlović ni ovog puta taksisti neće promijeniti mišljenje i neće povećati cijene svojih usluga.

“Mi smo sinoć održali vanrednu sjednicu Izvršnog odbora i razmišljali smo o poskupljenju, ali zbog sive ekonomije i ćutanja institucija, još uvijek nijesmo u situaciji da povećamo cijene, jer je standard građana opao i samim tim smanjio se broj korisnika naših usluga”, kazao je Pavlović, a prenosi portal RTCG.

On je najavo da će se Sindikat taksista ponovo obratiti Vladi.

“Tražimo da Vlada nađe način da smanji akcize ili da obezbijedi subvencije za nas koji smo ugroženi u ovim djelatnostima zbog poskupljenja goriva”, kazao je Pavlović.

Svjesni su, kaže, da je gorivo berzanska roba.

“Ali je Vlada mogla da bude spremnija i nađe način da građanima izađe u susret i promijeni akciznu politiku da na neki način to u ovolikoj mjeri ne utiče na standard građana”, kazao je Pavlović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još