Cilj opštine Ulcinj da postane zelena destinacija

 Cilj opštine Ulcinj da postane zelena destinacija

foto Opština Ulcinj

Predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga i predsjednica Udruženja Dr Martin Šnajder Zenepa Lika potpisali su danas Memorandum o saradnji za unapređenje, zaštitu i promociju prirodnih dobara u Ulcinju.  

„ Prepoznajući prirodne vrijednosti Opštine Ulcinj i promovišući održivi razvoj zasnovan na zaštiti životne sredine i vođen zajedničkom željom da doprinese unaprijeđenju, zaštiti i promociji biodiverziteta u opštini Ulcinj, potpisan je  Memorandum o saradnji za između Opštine Ulcinj, Turističke organizacije i Društva Dr. Martin Šnajder“, saopštili su iz kabineta predsjednika Opštine.

Prema riječima predsjednika Opštine Ljora Nrekića ova inicijativa ima za cilj efikasnije upravljanje, zaštitu biološke raznolikosti, poboljšanje kvaliteta ekosistemskih usluga, održivog razvoja turizma zasnovan na zaštiti prirode i uvažavanju izuzetnih vrijednosti i edukaciju zajednice o vrijednostima prirodnog bogatsva našeg grada.  

Memorandumom su se potpisnici obavezali da će se 2021./2022. raditi  na  nominaciji Opštine Ulcinj na prestižnoj TOP 100 destinacije globalne mreže “Green Destination / Zelena destinacija” i podržati izradu održivog plana za opštinu Ulcinj.  

Zajednički angažman takođe podrazumijeva promociju inicijativa, podršku i pomoć projektima sa strateškom vizijom održivog razvoja u opštini Ulcinj.    

Pročitajte još