Čitaoci pitaju: ” Kada će biti saniran vidikovac iznad uvale Valdanos?”

 Čitaoci pitaju: ” Kada će biti saniran vidikovac iznad uvale Valdanos?”

Kada će biti saniran vidikovac iznad uvale Valdanos, pitaju čitaoci I šalju fotografije uz komentar da je jako tužno što ovakve slike odlaze iz Ulcinja.

Podsjetimo, vidikovac iznad uvale Valdanos bio je na meti vandala još u januaru 2020. godine. Od tada do danas ništa nije učinjeno, niti popravljeno. Polomljena zaštitna ograda od stakla, solarni panel, led osvjetljenje, iščupani kablovi sa “pametne klupe” koja je služila za punjenje mobilnih uređaja I internet konekciju. Okolo vidikovca ponovo niču deponije smeća.

Poznato je da je upravo ovaj vidikovac bio prepoznatljiv turistički sadržaj, koji turisti rado posjećuju, čak i danas , kada je vidikovac u nimalo reprezentativnom stanju. Iako je oko vidikovca pravo ruglo, pogled koji “puca” sa ovog objekta-na uvalu Valdanos, maslinjake, Rt Mandru , svetionik I otvoreno more, je jedinstven.

Podsjetimo, ovaj moderni vidikovac građen je sredstvima Turističke organizacije Ulcinj , za koji je tada izdvojeno 30 hiljada eura. Svečano je otvoren u januaru 2018.godine.

Pročitajte još