Crna Gora ostaje posvećena članstvu u NATO

 Crna Gora ostaje posvećena članstvu u NATO

Foto: screenshoot nato.int

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom. Krivokapić se zahvalio NATO savezu na pomoći i solidarnosti u borbi protiv pandemije COVID 19.

“Solidarnost je nešto što oslikava vezu između ljudskih bića, ali takođe oslikava i partnerstvo, jer ako nema solidarnosti u kriznim situacijama onda čovjek izgubi taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovjek. Zato cijenim napore NATO saveza”, kazao je premijer.

Krivokapić je poručio da će Crna Gora ostati posvećena članstvu u NATO. 

Komentarišući odnose sa Rusijom, Krivokapić je ponovio da će Crna Gora jačati odnose sa svima, pa i sa Moskvom, poručivši da je to poželjno, prevashodno u ekonomiji, odnosno turizmu, jer, kako je naveo, najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije.

„Dio koji bude u sukobu sa politikom Alijanse, naravno da ćemo poštovati politiku Alijanse”, istakao je Krivokapić.

Premijer je, govoreći o poligonu na kom bi CG imala vježbe, kazao da će sa pažnjom analizirati sve mogućnosti koje bi zadovoljile NATO standarde.

“Sinjajevina je pobjeda građana jer se sačuvao ekološki prostor. Moramo naći najbolju mjeru, kako bi ta mjera zadovoljivala NATO planove, ali i očuvala našu prirodu”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao i da se nada da će Zapadni Balkan u cjelosti biti prepoznat kao mjesto mira i stabilnosti.

Sa druge strane, Stoltenberg, koga je premijer Krivokapić pozvao da posjeti Crnu Goru, zahvalio je našoj državi na snažnoj posvećenosti euroatlanskim integracijama.

“Uvjeren sam da će Crna Gora ostati lojalna i posvećena saveznica NATO. To je i bila jasna poruka premijera,” kazao je Stoltenberg.

Stoltenberg je poručio i da očekuje premijera Krivokapića sljedeće godine na sastanku lidera 30 zemalja članica.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još