Dabović do kraja naredne sedmice u fotelju prvog čovjeka grada, Sulejmani na čelo Skupštine opštine

 Dabović do kraja naredne sedmice u fotelju prvog čovjeka grada, Sulejmani na čelo Skupštine opštine

izvor DPS Ulcinj

Na čelo opštine Ulcinj naredne sedmice dolazi Aleksandar Dabović koji trenutno pokriva mjesto glavnog gradskog arhitekte, dok će mjesto predsjednika Skupštine opštine Ulcinj pripasti  Hadži Sulejmaniju iz redova Demokrtaske partije Fatmira Đeke, saznaje Portal Ulcinj.

Ranije je FORCA najavila da neće podržati nijednog kandidata iz redova DPS-a za mjesto predsjednika Opštine, te ubrzo nakon toga najavili su i izlazak iz koalicije.

Kako Potal Ulcinj saznaje 21 odbornik iz redova DPS-a, DP-a, Demokratske unije Albanaca, Socijaldemokrata I Bošnjačke stranke, uputili su inicijativu za saziv Lokalnog parlamenta danas, ali sjednica nije sazvana.

Očekuje se da se sjednica održi do kraja naredne sedmice. Na sjednici će , prema saznanjima Portala Ulcinj, ostavku prvo podnijeti još uvijek aktuelni predsjednik Skupštine opštine Ilir Čapuni iz redova FORCE, kao što je I najavio. Nakon toga biće imenovan novi predsjednik lokalnog parlamenta Hadži Sulejmani.

Uslijedićei podnošenje ostavke predsjednik Opštine Ljora Nrekića, koji je stekao uslove za penziju napunivši 67 godina života,  te nakon toga imenovanje Dabovića za prvog čovjeka grada.

Pročitajte još