Dabović i Scordella pokrenuli iniciativu pobratimljenja Ulcinja i italijanskog grada Silvi

 Dabović i Scordella pokrenuli iniciativu pobratimljenja Ulcinja i italijanskog grada Silvi

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović i predsjednik italijanske Opštine Silvi Andrea Scordella odlučni u namjeri da uspostave iskrene bratske odnose i saradnju između dvije opštine i građana, saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

“Ulcinj i Silvi imaju usku istorijsku povezanost! Turistička opština Silvi, koja pripada regionu Abruco, je poznata po tome što su se tokom petnaestog vijeka u njoj nastanile brojne ulcinjske porodice, čiji potomci i dan danas sebe ponosno nazivaju Dulčinoti (Dolcignotti), što znači Ulcinjani”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik Scordella zna tačnu godinu (1458) kada je njegova porodica napustila Ulcinj i trajno se nastanila u Silvi. Ova zajednica je ponosna na svoj grad porijekla i nostalgično gleda prema njemu. To najbolje dokazuje simbolično postavljena klupa, okrenuta prema Crnoj Gori i Ulcinju da bi sjedeći na njoj “Vidjeli Ulcinj, vidjeli svoj grad porijekla”

“Sa zadovoljstvom želim da vam saopštim da smo zajednički pokrenuli incijativu bratimljenja opština Ulcinj i Silvi”, poručio je Dabović

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još