Dabović: Ova sezona je pod imperativom da mora uspjeti

 Dabović: Ova sezona je pod imperativom da mora uspjeti

Ulcinj je skoro pa pun i zadovoljni smo onim što vidimo, rekao je za agenciju Mediabiro predsjednik najjužnije crnogorske opštine Aleksandar Dabović.

„Vidimo da je Ulcinj pun i po plažama i po saobraćajnicama i po restoranima. To nas izuzetno raduje i vjerujem da ćemo odgovoriti svim turistima“, poručuje on naglažavajući da se špic sezone tek očekuje.

U koordinacionom timu za praćenje turističke sezone su, kaže, aktivni, i svi doprinose koliko je u njihovoj moći.

„Ova sezona je pod imperativom da mora uspjeti da bismo bili zadovolji i donekle  vratili minus od prošle godine. U tome isto ne treba pretjerivati i treba biti na usluzi turistima i posjetiocima. Nadam se da ćemo naći taj balans između turista i ugostitelja“, naglašava Dabović.

Ulcinjske plaže su, ističe, crnogorski brend. Međutim, u svakoj turističkoj ponudi samo plaže nijsu dovoljne.

„Opština sa svojim preduzećima, odnosno sa muzejima, Centrom za kulturu i turističkom organizacijom i ove godine planira niz manifestacija koje će upotpuniti našu ponudu. Već krajem mjesca počinju manifestacije i trajaće tokom čitavog ljeta. Očekuje nas i niz drugih aktivnosti koji su jednodnevnog i dvodnevnog karakreta i nadamo se da ćemo ih i ove godine uspješno realizovati“, kazao je on.

Što se tiče nadzora, inspekcijske službe djeluju preventivno, a ukoliko to ne urodi plodom mora se krenuti sa represivnijim mjerama.

“Nadamo se da će svi imati razumjevanja i naći zajednički jezik za prevazilaženje prepreka za kvalitetno održavanje turističke sezone”, poručuje on.

Ulcinj je, kaže, linearno raspoređen na tri jezgra: centar grada, Štoj i Ada Bojana.

“Tu imamo i najviše poziva za intervenciju. Što se tiče buke ima je na sva tri mjesta ali se trudimo da se ta buka limitira posebno u zoni Bojane gdje je tiha zona ali i u podnožju Starog grada”, zaključuje Dabović.

izvor Mediabiro

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još