Dabović posjetio legendu Bojane- Peša Batrićevića

 Dabović posjetio legendu Bojane- Peša Batrićevića

izvor Opština Ulcinj

Predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović posjetio je porodicu Batričević, koja se bavi skoro 50 godina ribarenjem i ugostiteljskom djelatnošću na obali rijeke Bojane.

“ Njihov ugostiteljski objekat je tako lociran da pruža izuzetnu sigurnost za sve korisnike desnog rukavca ušća Bojane, koja je vrlo opasna za plivače i upravljanje plovilima, te služi i kao svjetionik u kom se pravcu moraju kretati plovila prilikom ulaska u rijeku, dok istovremeno zbog svoje pozicije mogu brzo i efikasno intervenisati prilikom spašavanja kupača koji se nađu u središtu opasne matice rijeke”, istakao je Dabović.

On je podsjetio da to potvrđuju I činjenice iz velikog broja medijskih natpisa i snimljenih TV priloga, koji pokazuju da porodica Batričević, godišnje spasi od utopljavanja preko 20 nesmotrenih plivača, a pomažu i neopreznim korisnicima plovila, uvođenjem u mirnije vode rijeke.

“ U znak požrtvovanosti gospodin Pešo Batričević je dobitnik Medalje za hrabrost, koja mu je uručena 1979 godine od tadašnjeg Predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita”, podsjetio je Dabović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još