Dabović se sastao sa ministrom ekonomskog razvoja

 Dabović se sastao sa ministrom ekonomskog razvoja

Opštinu Ulcinj posjetio je danas ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sa saradnicima. Sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Dabovićem razmijenjeno je niz prijedloga i preporuka- kako uticati na uspješnost predstojeće turističke sezone, bilo je riječi I o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu, kao i ukupnim ekonomskim prilikama u opštini Ulcinj.

“ Ministru Milatoviću sam posebno ukazao na potrebu da Vlada Crne Gore sagleda mogućnosti da dodatno pomogne ugroženim privrednicima, dodijeli subvencije registrovanim privatnim izdavaocima smještaja, ubrza procedure prilikom prelaska granice u Sukobinu i da se olakša procedure pribavljanja dozvola za rad stranaca sa SSS”, kazao je Dabović.

Ministar Milatović je rekao da neće biti nikakvih ograničenja što se tiče otvorenosti granica, najavio uspostavljanje direktne avio linije sa Rusijom, a naglasio je i da očekuje da će masovna vakcinacija značajno popraviti epidemiološku situaciju i turistički imidž Crne Gore.

Milatović je najavio I posjetu zemalja regiona, sa ciljem da se pošalje poruka da su granice Crne Gore otvorene.U planu je, između ostalih zemalja, i posjeta Kosovu i Sjevernoj Makenodiji.

Milatović je kazao da je u toku izrada novog paketa pomoći koji, između ostalog, predviđa produženje moratorijuma na otplatu turističkih kredita do kraja godine.

Nakon sastanka je istaknuto da je jedan od značajnih kapitalnih projekata, kome treba posvetiti maksimalnu pažnju u narednom periodu, povezivanje Crne Gore i Albanije novim mostom preko rijeke Bojane, u mjestu Sveti Nikola-Pulaj.

Pročitajte još