Dabović : ” Već na ljeto očekujemo obrise novog Kina”

 Dabović : ” Već na ljeto očekujemo obrise novog Kina”

Dugonajavljivana rekonstrukcija kino sale konačno je počela. Krenulo se od uklanjanja ostataka nekadašnjeg objekta, koji je godinama narušavao izgled gradskog jezgra.

“ Na radost svih nas punom parom je pokrenut ovaj dugo godina očekivani projekat. Imali smo neke tehničke problema od strane ministarstva, ali to je riješeno. Sada možemo da očekujemo da ćemo već za par mjeseci vidjeti pomak I obrise novoog kina- multimedijalnog centra, koji će imati više funkcija, ali primarna funkcija biće bioskop”, kazao je za portal ULcinj predsjednik Opštine Aleksandar Dabović.

Milion i 200 eura je predračunska vrijednost radova, koji uključuju arhitektonsko-građevinske radove, hidrotehnološke i termotehničke instalacije, postavljanje audio-video opreme i smart home sistema, protivpožarnu zaštitu… Izgradnju budućeg kina finansiraju Opština Ulcinj I Ministarstvo kulture.

“ Opština je dužna da da jednu trećinu, odnosno 400 hiljada eura, a resorno ministarstvo 800 hiljada eura. Što se finansija tiče, to smo konsolidovali, svako zna svoje obaveze I vjerujem da ćemo ih ispoštovati do kraja. Imamo I mi, a ima I ministarstvo svoja budžetska sredstva”, rekao je Dabović.

Rok za završetak radova je godinu dana, a Dabović očekuje da će već na ljeto ovaj dio grada izgledati drugačije.

“ Grubi radovi se mogu završiti I ranije. Samim tim što je objekat lociran u samom jezgru tog čaršijskog dijela grada, unijeće jedan novi život toj cjelini”, istakao je Dabović.

Površina kino sale iznosiće 242 metara kvadratnih, a spratnost objekta biće prizemlje i potkrovlje, sa sadržajem galerijskog prostora iznad bine i sa dijelom za gledaoce u nivou potkrovlja.

Pročitajte još