Đakonović: U martu očekujemo dolazak prvih gostiju na Adu

 Đakonović: U martu očekujemo dolazak prvih gostiju na Adu

Ove godine Ulcinjani su nešto ranije počeli pripreme za predstojeću ljetnju turističku sezonu.U proteklih mjesec dana svi zaposleni su aktivno na terenu, a objekti i plaže se intenzivno pripremaju za dolazak prvih grupa, kazao je Agenciji Mediabiro Bojan Đakonović direktor HTP “Ulcinjska rivijera”.

-Imali smo uspješan Route show u Albaniji, zajedno sa Turističkom organizacijom Ulcinj, gdje smo kontaktirali sve agencije koje u svojoj ponudi nude i naš grad, kao turističku destinaciju-rekao je on.

Đakonović kaže da su tom prilikom napravili praznični aranžman za martovske praznike, kada će, kako je rekao Adu Bojanu posjetiti nekoliko grupa iz Albanije.

-Tom posjetom najavićemo, nadam se, uspješnu ljetnju turističku sezonu-kazao je on, i dodao da se trenutno na Adi Bojani odvijaju radovi koji nijesu bili završeni zbog loših vremenskih uslova.

Kada je posrijedi predstojeća turistička sezona, Đakonović kaže da je veoma nezahvalno prognozirati.

-Situacija sa koronavirusom polako jenjava, međutim, sada imamo situaciju na globalnom nivou.

Ratna dešavanja u Ukrajini mogu dodatno da otežaju situaciju, jer smo protekle sezone imali dosta turista baš sa tih podneblja-kazao je Đakonović.

On ističe da su iz HTP “Ulcinjska rivijera” u intenzivnim kontaktima sa novim tržištima, te da su se javili neki novi partneri iz Poljske, dok se u Srbiji otvaraju novi turistički operatori sa kojima su takođe u kontaktu.

Ukoliko se ispune uslovi koji ne zavise od nas, mislim da se možemo nadati uspješnoj turističkoj sezoni-rekao je on.

Iako je proteklu godinu obilježila pandemija, Đakonović kaže je turistička sezona u Ulcinju premašila očekivanja.

-Mi smo bili na nekih 80 odsto realizacje u odnosu na 2019.  koja je bila rekordna.

Kada sagledamo trenutni buking, nadamo se da će naredna sezona biti bolja od prethodne-poručio je Đakonović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još