Dan nakon izbora: Svi srećni i zadovoljni,u Ulcinju sve po starom, crni džipovi otputovali

 Dan nakon izbora: Svi srećni i zadovoljni,u Ulcinju sve po starom, crni džipovi otputovali

Poneđeljak, 28. mart osvanuo je mirno u Ulcinju. U odnosu na jučerašnji izborni dan, kada se gradskim ulicama jedva I moglo proći, život se vratio u normalu.  Završeni izbori. Završeno totalno nedjeljno ludilo I euforija. Splaslo sve. Kao probušeni balon.

Ko je pobjednik izbora u Ulcinju I ima li ga? Pobjedu I zadovoljsto postignutim proglasiše svi, od prvog do posljednjeg. A ima li se zbilja ko čemu radovati?

Koalicija Za novi početak sa 14 mandata teško da može biti zadovoljna, ako uzmemo u obzir da je ovu široku koaliciju činilo pet partija- URA, DP Fatmira Đeke,SDP, SD I Albanska alternative. Lider GP URA Dritan Abazović iznio je kampanju na svojim plećima, dok su svi drugi ostali u njegovoj sjenci.

 Demokrate sa osvojena dva mandata, sa druge strane, i te kako se imaju čemu radovati.

DPS sa osvojenih šest mandata nije imao razloga da pretjerano slavi, dok je FORCA zabilježila najveći pad, I sa nekadašnjih osam odborničkih mjesta pala na pet.

Koalicija Demokratske unija Albanaca I Demokratskog saveza u CG , definitivno je pobjednik ovih izbora sa šest dobijenih mandata. Zabilježili su rast od gotovo sto posto. “ Adza” Meti je spreman I odlučan da zauzme fotelju prvog čovjeka grada. Vodio je kampanju bez velike pompe, bez velikih okupljanja, bez kongresa, koncerata, bez pretjerivanja u medijskim nastupima, uvjeren da će ostvariti nikad bolji izborni rezultat. I ostvario je. Čestitke !

Slavilo se sinoć u centru grada, a iz svih izbornih štabova je poručeno da će baš oni biti ključan faktor u formiranju buduće lokalne vlasti. Svi do jednog će biti ključan faktor, po kojoj matematici, vidjećemo…

Matematički bi to moglo ovako: Da višegodišnji koalicioni partneri DPS, DUA I FORCA formiraju većinu , 17 mandata je tu, saradnja ne bi bila novina, a Meto Zenka po toj matematici I zaslužuje da bude na čelu Opštine Ulcinj.

Računica da široka koalicija oko GP URA uz podršku Demokrata vodi grad je propala, ali može se desiti da GP URA nađe saveznika u nekoj drugoj partiji..Ništa nije nemoguće I svi su , kako su poručili, otvoreni za saradnju.

Može se desiti I široka postizborna koalicija, pa da nam samo Demokrate sjede u opozicione klupe, jer su jasno poručili da oni sa DPS-om, neće.

I to nas može snaći, da se svi sastave I zagrle, pruže ruku pomirenja za “dobrobit Ulcinja” I njegovih građana.

I z DPS-a su poslali jasnu poruku da većinu čini koalicija tri partije- DUA, FORCA I DPS, hoće li se ostali prikloniti dojučerašnjim ljutim protivnicima, ostaje da se vidi..Mi se I onako ništa ne pitamo.. Svoju građansku dužnost obavili smo juče I to je to…

I lider Demokratske unije Albanaca poručio je danas da ne voli da pregovara dugo.

“Prvi naši pregovori biće sa našom nacionalnom partijom Forca koji su nam bliži po programskim ciljevima, a nakon njih sa tradicionalnim partnerom Demokratskom partijom socijalista. Mi smo tradicionalni partneri i sasvim normalno je očekivati da sjednemo i popričamo šta nam je činiti. Ako bude pameti i volje, to ćemo završiti za jedan dan – poručio je Zenka.

Zenka je izričit – u koliciju će samo sa onima koji vole Ulcinj i koji su spremni da rade za grad.

– Moj prioritet je da budem sa onima koji vole Ulcinj koji su spremni da rade za grad i izvučemo ga iz blate u kojem se nalazi, a za šta smo svi odgovorni – dodao je predsjednik DUA.

Ponešto se već nazire…

I da..i džipovi otputovaše..Oni veliki crni! Na koje su juče ukazivali iz pojedinih političkih partija..Bili su u jednom trenutku i vijest dana! Odoše. U Ulcinju je ponovo sve po starom !

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još