Dan žalosti u više gradova u Crnoj Gori

 Dan žalosti u više gradova u Crnoj Gori

Izvor: iStock

Na današnji dan prije godinu dana u Crnoj Gori je registrovan prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa, te je u znak sjećanja na preminule u više crnogorskih gradova danas Dan žalosti – Podgorici, Nikšiću, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju i Herceg Novom.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković donio je Odluku kojom se 22. mart proglašava Danom žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa na teritoriji glavnog grada.

Istu odluku je za Nikšić donio predsjednik te opštine Milutin Simović, kao i čelni ljudi opština Bar, Herceg Novi i Bijelo Polje.

Takođe, tim povodom je i zastava na zgradi Predsjednika danas spuštena na pola koplja.

“Podržao sam inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa. Očekujem da će Vlada proglasiti dan žalosti i da će se ozbiljno uzeti u razmatranje ideja o podizanju spomenika”, napisao je predsjednik Milo Đukanović juče na svom Tviter nalogu.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi lokalnih samouprava, javnim preduzećima, javnim ustanovama čiji su osnivači opštine, objektima mjesnih zajednica.

Elektronski i drugi mediji dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još