Đeka: U Vladu ali bez DF-a

 Đeka: U Vladu ali bez DF-a

Predstavnik koalicije Jednoglasno i čelnik Demokratske partije Fatmir Đeka kazao je da mogu razgovarati o ulasku u vlast ali pod određenim uslovima, neće biti u vladi u kojoj je Demokratski front (DF). On je za Dan rekao da u koaliciji koju predstavlja nikad nije doveden u pitanje evroatlantski put Crne Gore.

“Naš stav da ne bismo bili u vladi u kojoj je Demokratski front suštinski je ostao isti. DF je i u prethodnom periodu potvrdio da ne baštini evropske vrijednosti, odnosno da su im bliže proruske integracije. To je legitimno, ali se kosi sa našim programskim opredjeljenjima, kao i proklamovanim stavovima ove vlade”, naveo je Đeka.

On je naglasio da ukoliko ne bi bio DF u Vladi, sve opcije bi bile otvorene.

“Mi vjerujemo da ostali konstituenti vlasti jasno prepoznaju, vide i shvataju da se svjetska, evropska, pa i regionalna situacija mijenja i da na to posebno Crna Gora, kao mala država i članica NATO-a, mora biti spremna. Za Demokratsku partiju i našu koaliciju se od osnivanja, pa i ubuduće, nikada nije dovodio u pitanje evroatlantski put”, ukazao je Đeka.

Krivokapić je prošlog četvrtka rekao da u Vladi u kojoj je on premijer neće biti niko osim eksperata, ističući da se to odnosi i na manjine. Istakao je da parlamentarna većina može da se odluči i za drugačiji model formiranja Vlade i da bi to bilo legitimno.

Iz Demokratske narodne partije je u subotu nakon sjednice Predsjedništva Krivokapiću poručeno da će mu ponuditi rekonstrukciju Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu, a na čijem čelu bi ostao aktuelni premijer. Ukoliko bi Krivokapić odbio takav modalitet, upozorili su da bi DNP inicirao izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Krivokapić.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još