Đeljošaj: Predložićemo GP URA da Abazović bude premijer

 Đeljošaj: Predložićemo GP URA da Abazović bude premijer

Izvor: Gov.me Opis: arhiva

Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da će Građanskom pokretu (GP) URA predložiti da lider te stranke Dritan Abazović bude novi crnogorski premijer.

Đeljošaj je agenciji MINA kazao da će to uraditi na narednom sastanku sa predstavnicima GP URA, ali nije mogao da precizira kad će on biti održan.

On je rekao da su manjine spremne da podrže Abazovića kao predsjednika nove Vlade, i da je to predložio na sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Prema riječima Đeljošaja, u toj vladi ne bi bili predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), ali da bi ta podržala njeno formiranje.

“To bi bilo najbolje rješenje za rješavanje političke krize. Vlada bi mogla da traje godinu, pa da onda idemo na parlamentarne izbore”, rekao je Đeljošaj.

On je istakao da ne isključuje mogućnost da u toj vladi budu i predstavnici Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata.

Upitan da li bi on mogao biti u novoj vladi, Đeljošaj je rekao da ne vidi sebe u tome jer je dobio mandat da vodi Opštinu Tuzi do 2023. godine.

Đeljošaj smatra da bi formiranjem takve vlade bila obezbijeđena dugoročna stabilnost.

“Vlada bi donijela zakonska rješenja i sve ono što traži od nas Evropska unija kako bi zatvorili poglavlja 23 i 24 ”, kazao je Đeljošaj.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još