Đeljošaj: Vlada zavlači ruku u opštinske kase

 Đeljošaj: Vlada zavlači ruku u opštinske kase

Povećanje zarada zaposlenima koje od naredne godine najavljuje Vlada Crne Gore za posledicu će imati 15 procenata manji budžet Opštine Tuzi, saopštio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi.

Povećanje zarada od naredne godine najavio je Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja, koji je istakao da će minimalna zarada iznositi 450 eura, a prosječna 700 eura, dok će doprinosi za zdravstveno osiguranje biti ukinuti.

”Puna podrška najvljenom povećanju plata u Crnoj Gori, naši građani treba i zaslužuju i više, ali zbog javnosti želim da objasnim na koji način se to radi. U principu uvećanje plata građani će dobiti od opština u Crnoj Gori kojima će se smanjiti prihodi. Dakle, povećanje plata i minimalne zarade, po predlogu Vlade Crne Gore, ide na teret opština i dodatno na manje razvijene opštine. Za tu moju tvrdnju postoje i konkretni argumenti dakle, predloženo je da se egalizacioni fond za manje razvijene opštine smanji za 10 miliona, u procentima 28 odsto manje novca iz egalizacionog fonda”, objašnjava Đeljošaj, a prenosi Dan.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još