Demokrate: Napisan Zakon kojim se vraćaju naknade majkama

 Demokrate: Napisan Zakon kojim se vraćaju naknade majkama

Demokratska Crna Gora ponosna je što se može obratiti uvaženim majkama sa troje i više djece i obavijestiti ih da je od strane poslanika Demokrata napisan Zakon kojim se vraćaju naknade majkama u istom iznosu u kom su te naknade stekle, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Poštovane majke, možete smatrati da su nepravedno ukinute naknade vraćene, a to vam garantujemo kao ozbiljna politička grupacija kojoj je jedina ideja i misija političko djelovanje u cilju države vladavine prava i socijalne pravde. Prethodni zakon je proglašen neustavnim od strane Ustavnog suda, ali svakom je jasno da je to je uradio Ustavni sud pod dirigentskom palicom bivše vlasti i tu činjenicu posebno moramo imati u vidu, i prema njoj se vraćanjem naknada za majke odnijeti na pravedan način”, saopštile su Demokrate.

U prethodnom periodu, kako su naveli, niti su bili lijeni, niti su odustali od zajedničke dugogodišnje borbe za povratak nepravedno ukinutih naknada.

“Već smo napisali novi nacrt Zakona, jer država nisu zidine, niti prazna akta, već ljudi: majke su stvarale Crnu Goru, i niko od njih nije zaslužniji pa vraćanje naknada smatramo istinskim patriotizmom”, kazali su iz ove partije dodajućii da su Demokrate godinama pomagali majke putem besplatne pravne pomoći.

“Godinama se zajedno s majkama borili da im se vrati stečeno pravo, učestvovali u svim aktivnostima, i sada dolazimo do finiša tog procesa. To je naše obećanje, to je naša data riječ. I evo, pronašli smo model”, zaključili su oni.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još