DF će sjutra blokirati 17 saobraćajnica u CG

 DF će sjutra blokirati 17 saobraćajnica u CG

izvor Pobjeda

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić najavio je da će sjutra od 18 sati i 30 minuta krenuti akcija tog politilkog saveza pod nazivom “Blokadom protiv izdaje”, koja će podrazumijevati blokadu 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori. To će biti, kako je rekao, opomena da ne pristaju na prevaru, izdaju i prekrajanje izborne volje građana.

Mandić je na pres konferenciji rekao da je 10.565 ljudi dalo brojeve telefona, te da su spremni da izađu na tih 17 punktova i zadrže se sat i po, kako bi poručili, navodi on, da ne dozvoljavaju prekrajanje izborne volje.

Građani će, kaže, moći nesmetano da saobraćaju i funkcionišu u svim crnogorskim gradovima, ali će biti blokada međugradskog saobraćaja, zbog čega su uputili izvinjenje građanima: “Da znaju da u tom vremenu ostanu kod kuće, kako me bi imali problema u zaustavljaju saobraćaja”.

Punktovi na kojima će blokirati saobraćaj biće poznati sjutra, kaže Mandić, navodeći da je u pitanju “akcija opomene”.

Tri punkta u Podgorici

“U Podgorici će biti tri punkta. Nakon te opomene, sjutra ćete dobiti informacije i saznati šta je naša dalja akcija. Vrlo sam bio precizan da DF ne računa samo na vaninstitucionalna sredstva borbe, već i na institucionalna sredstva borbe koje nam stoje na raspolaganju”, kazao je Mandić.

Strpljivo su, kaže, u prethodnom periodu tražili rješenja za izlazak iz političke krize, te kako bi imali vlast koja ne bi dozvolila povratak DPS-a.

“Radili smo pažljivo, gledali smo da ne povrijedimo nikog od naših koalicionih partnera. Bili smo obazrivi jer smo znali da moramo sjesti za sto. Prethodnih dana, juče i prekjuče, dobili smo informacije koje su veoma loše primljene u biračkom tijelu Koalicije Za budućnost Crne Gore, da je SNP već delegirala i pregovarača za konstituisanje manjinske vlade koju bi podržao DPS”, rekao je Mandić.

DF ima plan

Budući da se, kako kaže, nastavlja prekrajanje izborne volje građana, te da njihovi partneri razmišljaju o tome kako da se konstituiše vlast suprotno onima koji su ih glasalil, Mandić poručuje da su donijeli odluku da im upute opomenu da će se institucionalno i vaninstitucionalno boriti protiv prekrajanja izborne volje.

Mandić kaže da ne sumnja da će na blokadama biti i predstavnika drugih stranaka u Crnoj Gori.

“Akcija počinje sjutra veče, DF ima plan, kao što smo imali i plan 2015. godine, veoma ozbiljan plan kojim nećemo dozvoliti ni da Vlada Zdravka Krivokapića priprema naredne izbore, a ni manjinska vlada Dritana Abazovića neće pripremati te izbore”, jasan je Mandić.

Ulažu, kaže, napore, da u okviru parlamentarne većine sa manjinama konstituišu vlast koja bi mogla da funkcioniše.

izvor RTCG

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još