DF i Demokrate mogu da formiraju vlast u Nikšiću

 DF i Demokrate mogu da formiraju vlast u Nikšiću

izvor FB

Prema preliminarnim rezultatima Centra za monitoring (CeMI) na juče održanim lokalnim izborima u Nikšiću Evropski tim za Nikšić osvojio je 18 mandata, koalicija Za budućnost Nikšića, na istoj osnovi, ima 11, Mir je naša nacija deset, a Crno na bijelo jedan mandat. Narodni pokret, Miodraga Dake Davidovića, prema tim rezultatima, osvojio je jedan mandat.

Prema podacima CeMI-ja, Socijademokratska partija nije prešla cenzus za ulazak u lokalni parlament.

Predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja Zlatko Vujović, na završnoj pres konferenciji, kazao je da na osnovu 140 obrađenih biračkih mjesta više nema nepoznanice da li će SDP ući u parlament.

„Mogućnost da SDP prođe izborni cenzus od tri odsto više ne postoji, tako da SDP neće imati parlamentarni status. Sve ostale izborne liste su prešle cenzus. Još postoji teorijska šansa prelivanja mandata iz DPS-a ka koaliciji Crno na bijelo, ali najvjerovatnije je da neće doći do promjene što se tiče mandata“, kazao je Vujović.

Foto: PR Centar

Kada je riječ o ukupnom odnosu snaga, DPS je, kako je rekao, uspio da da gotovo ostvari rezultat koji su sve političke partije opozicije minus SDP ostvarile na prethodnim parlamentarnim izborima, a to je 41 odsto, „a oni trenutno imaju 40,41 odsto“.

„DPS je porastao oko dva odsto u odnosu na parlamentarne izbore. Kada govorimo o ostalim koalicionim listama, koalicija Crno na bijelo je napravila blagi rast, od 0,2 odsto“, rekao je Vujović.

Vujović je kazao da, kada se saberu rezultati koalicija Miodraga Dake Davidovića, „Za budućnost Nikšića“ i „Mir je naša nacija“ dobija se sličan rezultat koji su dvije liste predvođene Mir je naša nacija i Demokratskim frontom ostavrile na prethodnim izborima.

„Taj rezultat je bio 52,3 odsto, a na prethodnim parlamentarnim izborima ove liste su osvojile 53,4 odsto. Blagi pad, ali ne značajan. Čekamo rezultate sa jednog biračkog mjesta“, naveo je Vujović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još