DF: Priča o rekonstrukciji završena, jedina tema je izbor nove Vlade i premijera

 DF: Priča o rekonstrukciji završena, jedina tema je izbor nove Vlade i premijera

Izvor: Printscreen

Demokratski front neće biti sagovornik Vlade kada je u pitanju rekonstrukcija, već će od danas jedina tema biti izbor nove Vlade i novog premijera, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare jedan od lidera DF Andrija Mandić.

“Uložili smo velike napore da se riješi politička kriza u Crnoj Gori. Željeli smo da učestvujemo u rekonstrukciji Vlade Zdravka Krivokapića ali kako bi naš narod rekao ‘čemu vakat tome i vrijeme’. Imalo je dovoljno i vremena i prostora i snage… Nažalost, došao je tren da konstatujemo da zbog Abazovića i URA, kao i premijera Krivokapića, što se tiče DF završava se rekonstrukcija Vlade i mi više nismo sagovornici Vlade za rekonstrukciju. Od danas pokrećemo inicijativu, a to je izbor nove Vlade i predložičemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu vlast, novog premijera, nove ministre”, kazao je Mandić.

On je naveo da su radom ove Vlade odavno nezadovoljni, te da su to saopštavali mjesecima.

“Prva mogućost na putu popravljanja izvršne vlasti je iscrpljena. Za nas je rekonstrukcija Vlade mrtav politički proces. Otvaramo novi politički proces, a ako on ne uspije znamo u čijim je rukama razrješenje svake političke krize, pa i ove u CG”, kazao je Mandić.

On je naveo da će DF “izaći u susret onome što čini politiku njihovog saveza”.

“Da izglasamo zakone koji su u interesu građana CG. Građani neće trpjeti zbog ovoga, ali nećemo dozvoliti ni da građani trpe da imamo Vladu koja nema podršku parlamenta. Želimo javno da pozovemo sve naše partnere iz parlamentarne većine da se izjasne o našem predlogu”, kazao je i dodao:

“Sagledaćemo sve mogućnosti koje postoje. Mislimo da je ovo najpoštenije prema svim onim ljudima koji su glasali za parlamentarnu većinu. Za ovih godinu dana razočarani smo onim što je Vlada uradila. Ne želeći da preuzimamo odgovornost za njen loš rad, obratili smo se na ovaj način građanima CG. Sve predloge koji dolaze od Vlade pa i budžet smatramo nelegitimnim. Smatramo da nova Vlada treba da se bavi tim poslom na način na koji smo to obećali građanima 30. avgusta.”

Naveo je da od partnera u parlamentarnoj većini očekuju pozitivan odgovor.

“Vrata su otvorena i predstavnicima manjina. Oni će sami procjenjivati vlastite interese, ali je ovo dobra prilika da konstituišemo Vladu koja će imati podršku veću nego onu koju je imala vlada Zdravka Krivokapića”, zaključio je Mandić.

izvor FOS media

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još