Direktorat MUP-a: Od sjutra nestabilno vrijeme, obilna kiša i jak vjetar

 Direktorat MUP-a: Od sjutra nestabilno vrijeme, obilna kiša i jak vjetar

Izvor: Pixabay

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meterološkoj situaciji, saopšteno je iz MUP-a.

Naime, kako su kazali, u periodu od 22 -26.januara, područje Crne Gore će dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na teritoriji naše države, i u regionu.

U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilnija količina kiše, naročito u periodu od 22-24. januara. Na sjeveru, u planinskim predjelima smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Očekuje se i jak južni vjetar na primorju, dok će na sjeveru kratkotrajni udari imati olujnu jačinu. U periodu od petka do nedjelje (22 – 24. januara) očekuje se naglo topljenje snijega. Postoji opasnost od podizanja nivoa mora, sa povremeno izraženim udarima talasa.

“Zbog obilnih padavina može doći do povećanja vodotoka rijeka i jezera, a samim tim i mogućih poplava na područjima sa povećanim rizikom.

Za pomenuti period, sistem zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovim situacijama. Građanima su na raspolaganju dežurni brojevi 112 ( Direktorata za vanredne situacije – OKC-a)  i 123 (Služba zaštite i spašavanja), putem kojih se mogu informisati o stanju na terenu i o postupanjima  u  konkretnim situacijama”, zaključuju u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još