Direktorat najavljuje nevrijeme

 Direktorat najavljuje nevrijeme

foto FOS media

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upozorio je građane da se od danas do četvrtka očekuje nevrijeme sa jakim vjetrom i obilnim padavinama, i apelovao na njih i ostale subjekte društva da aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

„U skladu sa informacijom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, od 26. do 31. decembra područje Crne Gore biće pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike“, kazali su iz Direktorata.

Kako su naveli, takva meteorološka situacija će u centralnim predjelima Crne Gore i na primorju usloviti obilnu količinu kiše, a na sjeveru intenzivnije sniježne padavine i nagli porast visine sniježnog pokrivača.

Iz Direktorata su kazali da se od 29. do 30. decembra, u višim predjelima na sjeveru i duž obale, očekuju vrlo jaki udari južnog vjetra sa olujnim karakteristikama, kao i da se zbog obilnih padavina očekuje porast nivoa vodostaja u rijekama.

„Imajući u vidu najavljenu vremensku prognozu, Direktorat apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, u cilju efikasnijeg odgovora na moguće posljedice najavljenog nevremena, naloženo da svi subjekti u sistemima zaštite i spašavanja podignu nivo operativne spremnosti za reagovanje u takvim situacijama.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još