Direktorica DZ Ulcinj: Napadi na ljekare odmažu, uz građane smo i dan i noć

 Direktorica DZ Ulcinj: Napadi na ljekare odmažu, uz građane smo i dan i noć

foto Portal Ulcinj

Većina svjeta doživljava novi talas virusa koji, nažalost, ponovo povećava broj izgubljenih života, saopštile je dr Sadije Hollaj direktorica Doma Zdravlja Ulcinj i specijalista ginekologije i akušerstva.

‘Saučešce svim porodicama koji su izgubili  svoje najmilije! Način na koji komuniciramo, označavamo nekoga i širimo informacije u izazovnim vremenima nosi težinu izvan individualne odgovornosti. Sa dinamikom života našeg vremena, sa društvenim mrežama i brzinom širenja informacija (često, nažalost, netačnih), javna riječ ima veliku težinu i ima ogroman uticaj iznad nivoa koje smo ikada
zamislili”, kazala je Hollaj.


”Moramo biti jasni da u takvim zdravstvenim hitnim situacijama sa kojima se suočavamo skoro dvije godine potrebno je mnogo opreza. Nedavni napadi na zdravstveno osoblje i zdravstvene ustanove nimalo ne pomažu u boljem upravljanju ovom situacijom. Naprotiv! U danima poput ovih, potreba za humanizmom i podrškom je veća nego ikad. Ovaj virus nam je već dokazao da je sposoban da izazove najnaprednije nauke i medicinske sisteme u Njemačkoj, Austriji, Americi i mnogim drugim zemljama širom svijeta”, istakla je ona.


Kako navodi, u ovakvim izazovima odgovornost ide dalje od pojedinca ili institucije. Jer izazov je toliki da zadire u svaku poru države i društva. Medicinsko osoblje i zdravstvene ustanove u Ulcinju i drugdje u Crnoj Gori već dvije godine dokazuju da u borbi protiv COVID-19 ne posustaju. Nikada ne možemo zaboraviti dvogodišnju žrtvu heroja u bijelim mantilima – onih koji su žrtvovali sve: porodicu, zdravlje, san, redovno radno vrijeme i još mnogo toga. Bili su tu za građane – dan i noć, iz sezone u sezonu. Oni su suštinski poštovali Hipokratovu zakletvu!


”Na ovom putu imali smo stalnu podršku centralnog nivoa. Na ovom putu imali smo saradnju naših građana. U tom duhu, moramo nastaviti ovo putovanje. Potrebna nam je saradnja da zaštitimo svaki život i pomognemo svima kojima je potrebna. Hajde da se pobrinemo da svako poštuje svoj deo odgovornosti. Medicinskom
osoblju i ustanovama je potrebno više nego ikada mobilizacija, a sve
gradjane pozivam da:
1. Poštuju anti-COVID19 pravila
2. Da se vakcinišu
3. Da Saradjuju


Samo zajedno možemo da uspijemo”, poručila je Hollaj.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još