Dječiji festival pjesme biće održan

 Dječiji festival pjesme biće održan

foto Centar za kulturu Ulcinj Sa prošlogodišnjeg Dječijeg festivala

U Centar za kulturu Ulcinj u toku je konkurs za izbor pjesama za Dječiji festival. To je tradicionalna Međunarona manifestacija, koja će se održati petnaestu godinu za redom. Prema riječima direktora Centra za kulturu Muse Hodžića, pravo da konkurišu imaju kompozitori sa pjesmamam koje do sada nijesu javno izvođene. Na festival mogu učestvovati djeca uzrasta od šest do 14 godina.

 “ Interesovanje je neočekivano veliko, s obzirom na okolnosti i probleme nastale uslijed pandemije koronavirusa. Prijave stižu,kako kada je Ulcinj i Crna Gora u pitanju, tako i zemlje regiona. Konkurs će biti otvoren do 10.decembra”, kazao je Hodžić za Portal Ulcinj.

direktor Centra za kulturu Musa Hodžić

Ranijih godina festival je organizovan pred novogodišnje praznike. To je doba godine kojem se djeca posebno raduju, i kako navodi Hodžić, atmosfera u Centru za kulturu tada je bila posebno lijepa.

“Djeca su navikla na ovaj festival, vole da učestvuju, da prate, da navijaju u publici za svog favorite. Samo još uvijek nijesmo sigurni da li ćemo ove godine biti u prilici da organizujemo festival na način na koji to uvijek radimo, zbog epidemiološke situacije, kako kod nas , tako I u regionu,” istakao je Hodžić.

U planu je, objašnjava direktor, da za svaku pjesmu koja prođe konkurs bude snimljen muzički spot. “Dakle, to je novina. Na taj način pjesme će biti prezentovane široj publici i žiriju. Okupljanja u Centar za kulturu u ovakvoj situaciji nećemo imati, ali nećemo uskratiti ni djecu radosti festival”, navodi Hodžić.

sa prošlogodišnjeg Festivala

Kako je kazao, u pregovoru su sa nekim televizijskim kućama, kako bi obezbijedili emitovanje pjesama sa takmičenja koje je od velikog značaja, kako za Ulcinj, tako i za Crnu Goru, ali I region.

“ To nam je prvobitni plan, bitno je da se tradicija ne prekida. A I spotovi I pjesme će ostati. Ne isključujemo mogućnost, da ukoliko se epidemiološka situacija stabilizuje , organizujemo ovaj događaj i u februaru ili martu u Centru za kulturu. Pobjednici festivala će tada biti poznati, jer će žiri odlučiti na osnovu spotova, za sad je u planu krajem decembra da bude žiriranje, ali znam koliko djeci znači ta festivalska atmosfera I druženje. U ovoj situaciji teško je bilo šta planirati, ali bitno je da Dječiji festival bude održan”, istakao je direktor. Nagrađeni će bti najbolji izvođači, tekstopisci, aranžmani, ove godinepredviđena je nagrada I za najbolje snimljeni video spot, a neće izostati ni specijalna nagrada ovog festival “Fićri Hasanaga”.

Pročitajte još