Djela umjetnika izložena u holu Kabineta prvog čovjeka grada

 Djela umjetnika izložena u holu Kabineta prvog čovjeka grada

izvor FB

U holu Kabineta prvog čovjeka Ulcinja Aleksandra Dabovića otvorena je mini izložba umjetnika iz Ulcinja.

“ Prije nekoliko dana imao sam srdačan sastanak sa našim lokalnim akademskim slikarima. Na tom sastanku se rodila ideja za otvaranje ove mini izložbe u holu kabineta. Impresioniran sam djelima naših umjetnika, nastalih u različitim eminentnim školama, čiji se radovi odlikuju raznolikim sadržajem i pratećim elementima slikarstva kao što su linija, oblici, boja, tonovi i tekstura, koje proizvode impresivnu svjetlost na ravnoj površini, a prikazani u mnogim galerijama unutar i izvan Crne Gore”, kazao je Dabović.

Kako navodi, mnoga dijela ističu se raznolikim temama iz prošlosti, legendi, folklora i jedinstvenog pejsaža Ulcinja, koje moramo tretirati kao bogatstvo našeg grada.

“ U ime opštine Ulcinj zahvaljujem se našim dragim umjetnicima i mogu reći da će uvijek imati moju podršku”, poručio je Dabović.

U holu Kabienta predsjednika Opštine izložena su umjetnička djela Edina Kaplanija, Bilala Nikezića, Jetmire Hodže, Emine Nimanbegu, Mersihe Resulbegović Mavrić, Vahide Hasanaga Nimanbegu I Nasera Hase.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još