Dolaskom vakcina kreće kampanja za imunizaciju

 Dolaskom vakcina kreće kampanja za imunizaciju

izvor iStock

U Crnoj Gori uskoro će početi masovna kampanja za imunizaciju stanovništva protiv korona virusa, saopštio je u Jutarnjem programu TVCG Aleksandar Sekulić iz resornog Ministarstva zdravlja.

On je rekao da su u Ministarstvu zdravlja zadovoljni odzivom građana za vakcinaciju porotiv korona virusa, piše Portal RTCG.

Najveći izazovi su im, međutim, socijalne mreže, na kojima je, kako kaže Sekulić, “prisutna glasna manjina koja govori o stvarima o kojima nije dobro obaviještena”.

“Možda tu postoje i neki drugi razlozi koji ne bi mogli da se potkrijepe naučnim dokazima”, rekao je Sekulić.

Kaže da su sve vakcina koje su na tržištu bezbjedne, te da u naučnim činjenicama ne postoji nijedno utemeljenje koje kaže da se ne ni trebalo vakcinisati.

Stoga uskoro u Crnoj Gori, sa dolaskom vakcina, kreće masovna kampanja za imunizaciju. 

“Uz dolazak vakcina će ići komunikacioni kanali na društvenim mrežama, televizijama, i ostalim medijima. Mogu da se zahvalim i Jutarnjem programu i TVCG koja je direktno uključena u takvu vrstu kampanje”, rekao je Sekulić.

U nađu zemlju će, kako je rekao, vrlo brzo doći ogroman broj vakcina koji će biti dovoljan za vakcinaciju prioritetnih grupa, ali i populacije spremajući se za turističku sezonu.

“Vakcinalnih punktova će biti do 50, shodno potrebama i broju vakcina i biće redosljed da se ne stvaraju gužve”, istakao je Sekulić.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još