Đoni :Situacija u Ulcinju alarmantna; loša komunikacija državne i lokalne vlasti

 Đoni :Situacija u Ulcinju alarmantna; loša komunikacija državne i lokalne vlasti

Epidemiološka situacija u Ulcinju i dalje je alarmantna, takva je već više od mjesec dana, kazala je potpredsjednica opštine Ulcinj Hatidža Đoni.

Ona je za Jutarnji program Televizije Crne Gore kazala da su na insistiranje te lokalne samouprave uvedene pooštrene mjere za Opštinu Ulcinj.

“To je veliki udar na prvenstveno zdravlje građana, na lokalni sistem zdravlja i regionalnu kovid bolnicu u Baru, udar na ekonomiju grada ali i na sva domaćinstva koja se bore sa epidemijom”, kazala je Đoni.

Ona je dodala da ni poslije deset dana potpunog zatvaranja opštine ne može govoriti o nečemu što je veliki pomak u poboljšanju situacije.

“Mjere su dale određene rezultate ali ne neke koji bi nas relaksirali da bi mogli da budemo opušteni. I dalje su velike gužve pred Domom zdravlja. Mislim da je preko 400 različitih intervencija urađeno juče i brojni, po nekad, i 150 PCR ili brzih testova”, dodaje Đoni.

Te brojke, kaže, govore o situaciji u Ulcinju. Ona je istakla i lošu komunkaciju državne i lokalne vlasti.

“Smatramo da ovako teška situacija zahtijeva veću zainteresovanost najprije resornog Ministarstva zdravlja ali i ekonomije i finansija. Njihova bi briga morala biti veća. Zvali smo ih prije 10-ak dana da posjete Ulcinj. Mnogi građani nemaju nekog ko bi im donio potrebštine. Tu bi trebalo da pomogne Crveni krst. Mi pokušavamo u okviru svojih mogućnosti ali su one ograničene”, kazala je Đoni.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još