DPS: Nije jasno hoće li uopšte vakcine stići u dogledno vrijeme u CG

 DPS: Nije jasno hoće li uopšte vakcine stići u dogledno vrijeme u CG

Današnji izostanak sa konferencije za medije ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović tumačimo kao pokušaj da izbjegne brojna pitanja koja se tiču kompleksne epidemiološke situacije i neizvjesne vakcinacije, saopštili su iz DPS-a.

“Izjava sekretara Ministarstva zdravlja da tek danas vidi “svijetlo na kraju tunela” po pitanju vakcina, u suprotnosti je sa onim što je ministarka samouvjereno najavila na posljednjem presu – da vakcine stižu krajem januara ili početkom februara. Sekretar je na taj način demantovao ministarku i nametnuo zaključak da je ministarkina izjava bila zapravo blef, a da je potpuno nepoznato jesmo li sa bilo kojim proizvođačem potpisali ugovor i da li će vakcine u dogledno vrijeme stići u Crnu Goru”, naveli su u saopštenju.

Kako dodaju, činjenica da su granice otvorene za sve putnike bez ikakve kontrole, potpuno obesmišljava mjeru PCR testiranje putnika koji dolaze iz Velike Britanije.

“Mutirani virus se pojavio u regionu, kao i u drugim zemljama Evrope i pitanje je samo kada, a ne kako će ući u Crnu Goru – ukoliko već nije – posebno kada se ima u vidu da je naša Vlada, u vrijeme kad cio svijet štiti svoje građane, širom otvorila vrata putnicima, a posredno i koronavirusima.

Tim povodom, tražimo od ministarke Borovinić Bojović da ne zaobilazi istinu i da ne saopštava, u populističkom zanosu, poželjne informacije, već tačne, precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i vakcinaciji u našoj državi, što očigledno do sada nije radila”, zaključili su iz DPS-a.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još