DPS: Nove mjere Ministarstva zdravlja su nezakonite

 DPS: Nove mjere Ministarstva zdravlja su nezakonite

foto DPS

Jučerašnje mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja nezakonite su budući da je prekršen član 15 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, tvrde u DPS-u. 

Saopštenje DPS-a prenosimo u cjelosti: 

Naime, u stavu 4, a u vezi sa stavom 3 navedenog člana, navodi se da se naredbe donose na predlog Instituta za javno zdravlje.

Podsjećamo javnost da Institut nije predložio popuštanje, već je naprotiv, predložio nastavak mjera koje su već bile na snazi. 

Sve ovo ukazuje da je riječ o nezakonito donešenim mjerama, i da je nova ministarka uspjela već drugog dana svog mandata da prekrši zakon i omalovaži institucije. 

Imajući u vidu da je Krivokapić kolektivno sa svojim ministrima, već prvog dana prekršio zakon a onda se neko iz njegovog kabineta narugao građanima objašnjenjem da su samo malo kršili, ali su uglavnom poštovali, slutimo da će ova izvršna vlast biti upamćena po seriji propusta koji se ne mogu tretirati samo kao gafovi i neznanje, već kao tendenciozno  ignorisanje zakonskih principa i propisa koji važe u državi Crnoj Gori.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još